Hilari Klinton i Joko Ono bile u intimnoj vezi

Agencije
Hilari Klinton i Joko Ono bile u intimnoj vezi

Japanska umjetnica rekla je kako je Hilari Klinton srela 1970. godine tokom protesta protiv rata u Vijetnamu. Tada su bile u kratkotrajnoj intimnoj vezi, a nakon toga su izgubile kontakt

Japanska umjetnica Joko Ono (82) nedavno je iznenadila izjavom da je 70-ih godina imala aferu s Hilari Klinton (67) koja ulazi u predsjedničku trku za izbore koji će biti 2016. u SAD-u.

- Srele smo se u Njujorku nekoliko puta tokom protesta protiv rata u Vijetnamu 1970. godine i postale smo vrlo intimne. Dijelimo puno zajedničkih vrijednosti o ravnopravnosti polova, borbi protiv dominacije muškaraca i patrijarhata u društvu - rekla je udovica Džona Lenona.

Dodala je kako su imale kratku romantičnu avanturu dok je živjela s Džonom na Menhetnua, a Hilari je tada studirala na univerzitetu Jejl. S vremenom su, kaže Joko, izgubile kontakt.

Umjetnica vjeruje da bi pobjeda Hilari na predsjedničkim izborima "značila veliki napredak za LGBT zajednicu i ženska prava u zemlji". No stručnjaci smatraju da bi izjava Joko Ono o lezbijskoj prošlosti Klintonove mogla ugroziti njenu predsjedničku kandidaturu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana