Helen Miren: Bila sam debela i pjegava djevojka, ali i pijana na prvom snimanju

Agencije
Helen Miren: Bila sam debela i pjegava djevojka, ali i pijana na prvom snimanju

Los Anđeles - Dejm Helen Miren otvoreno je pričala o počecima svoje glumačke karijere i tome kako je htjela da bude kao Brižit Bardo, prenose agencije.

 

Ona danas ima titulu dame, Oskara, četiri Bafte, tri Zlatna globusa, četiri Emija i dvije glumačke nagrade u Kanu, ali Helen Miren se i dalje prijesjeća kada je bila “debela pjegava djevojka” koja je sanjala o tome da postane holivudska zvijezda.


Glumica, koja tumači Hičkokovu suprugu Almu Revil uz Entonija Hopkinsa u novom filmu o britanskom reditelju, rekla je da nikad nije imala male snove; uvek je pucala pravo na vrh.

- Moja inspiracija bile su Eleonora Duze, Sara Bernar i te velike zvijezde. Najiskrenije vam kažem, sve što sam htjela je da budem zvijezda - što je, zapravo, grozno. Užasno sam željela da budem Brižit Bardo. Bila sam debela, pjegava djevojka koja sjedi na obali Sautenda na Moru i sanjari o tome da će neki producent kolima proći tuda, promoliti se kroz prozor sa cigarom u ustima i reći, 'Hej, kako se zoveš? Baš sam tebe tražio!'“ – priča Miren.

Kada je konačno uspjela da se probije u filmski svijet, Mirenova je rekla da je bila izgubljenija no ikad.

Pošto je na snimanju filma “O Lucky Man!” morala da pije pravi šampanjac, glumica je bila “potpuno pijana poslije pola sata. Vodali su me po toj velikoj kući i nalivali kafom, a ja sam samo mrmljala kako mi je dobro. Poslije  snimanja sam otišla kući i jecala, misleći kako sam sve upropastila” – kaže  Miren.

Helen je dodala da joj je drago što su filmski setovi postali manje muški svijet:

- Na početku moje karijere na snimanjima je vladala vrlo muževna, ortačka atmosfera. A sada – što je fantastično – ima dosta žena iza kamere i pri tom ne mislim samo na rediteljke – kaže Helen.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana