Haos na prvom mjestu liste najgorih ostvarenja iz svijeta sedme umjetnosti

Priredila: Aleksandra Glišić
Haos na prvom mjestu liste najgorih ostvarenja iz svijeta sedme umjetnosti

Los Anđeles - Bez obzira na to koliko reditelji, scenaristi i glumci ulože truda u snimanje filma, neka od ostvarenja dobiju loše ocjene filmskih kritičara.

Čak i kada publika pozitivno ocijeni određene filmove, kritika ima posljednju riječ, a da bi sve bilo precizno definisano, kritičari su napravili listu najgorih filmova.

Od bolesnih filmskih nastavaka do dokumentarca o Hilari Klinton, kritičari nekim ostvarenjima nikada neće oprostiti što uopšte postoje.

Prvi na neslavnoj listi je akcioni film "Haos" iz 2005. godine, u kojem glavnu ulogu igra popularni holivudski glumac Džejson Stejtam. Ovo je samo jedna u nizu loših akcija za koju kritičari nemaju nijednu lijepu riječ.

Na mjestu broj dva smjestio se triler "Bio-Dome" iz 1996. godine. Snimljen poslije ogromnog uspjeha komedije "Glup i gluplji", ovaj film reditelja Džejsona Bluma pokušao je da nadogradi osnovnu priču o dvojici ljudi u neuobičajenim okolnostima koji upozoravaju na ekološke opasnosti koje prijete planeti Zemlji. Ipak, kritika je ovu priču ocijenila kao jako lošu.

Film "FIFA - Ujedinjene strasti", koji je snimljen 2014. godine, je romansirana istorija Svjetske fudbalske federacije - FIFA, a zauzima treće mjesto na listi.

- "Ujedinjene strasti" je jedan od najnegledljivijih filmova iz bliske prošlosti, neiskrena korporativna kanonizacija, kojoj se čak ne možete ni nasmijati - napisao je kritičar "Njujork tajmsa".

U ovom filmu igra i slavni glumac Žerar Depardje.

Četvrto mjesto rezervisano je za ostvarenje "Raspjevana šuma" iz 2003. godine. To je romantična fantazija koja govori o udovcu Kristoferu koji nakon smrti žene počinje da umišlja da je reinkarnacija njemačkog borca otpora, koga su nacisti objesili zbog skrivanja Jevreja tokom holokausta. Dokumentarac "Hilarina Amerika", snimljen prošle godine, dobio je "Zlatnu malinu", koja se dodjeljuje za najgori film, a na ovoj listi zauzeo je peto mjesto.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana