Hajsen priznao da je gej

Glas Srpske
Hajsen priznao da je gej

Enton Hajsen, sin nekadašnjeg fudbalera Liverpula Glena, postao je prvi igrač u Švedskoj, gdje igra, a vjerovatno i u Evropi, koji je javno priznao da je homoseksualac.

Ovaj dvadesetogodišnjak, koji brani boje švedskog drugoligaša BK Utsiktensa, čiji je trener upravo njegov pomenuti otac Glen, potiče iz fudbalske porodice, pošto su mu i braća Tobijas i Aleksander takođe profesionalci.

Enton je rekao da je želio da objelodani svoje seksualno opredjeljenje jer misli da biti fudbaler i istovremeno biti gej nije "ništa strašno".

- Možda ne igram u nekoj od top-liga, ali hoću da dokažem da nema nikakvih problema sa tim što sam fudbaler, a homoseksualac - izjavio je Hajsen junior za engleske medije.

Hajsen je priznao da neki ljudi, u najmanju ruku, nisu baš srećni njegovim priznanjem da je gej, ali, kako kaže, to je njihov problem, nije njegov.

- Uvijek će postojati oni koji neće tolerisati homoseksualce, kao i oni koji, recimo, ne trpe imigrante - istakao je Enton.

Mnogo poznatiji Entonov brat Tobijas, član Geteborga, koji je 15 puta nosio dres švedske A reprezentacije, pozdravio je stav koji je javno iznio njegov mlađi brat.

- Nadam se da će sada, poslije hrabre odluke mog brata, mnogo više fudbalera smjeti da kaže da su homoseksualci - naglasio je Tobijas Hajsen.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana