Gvinet Paltrou izgladnjuje djecu, kažu stručnjaci

Agencije
Gvinet Paltrou izgladnjuje djecu, kažu stručnjaci

Glumica Gvinet Paltrou (40) poznata je po dobroj liniji o kojoj vodi računa još od svoje 20 godine. Izbjegava testeninu, hljeb i pirinač, jer smatra da sadrže sastojke koji nisu zdravi. Redovno drži makrobiotičke dijete i tako pokazuje svojoj djeci na koji način se zdravo hrani i izgleda.

U svom novom kuvaru "To je dobro", koji će objaviti slijedećeg mjeseca, Gvinet je posvetila cijelo poglavlje žitaricama prema kojima ima veoma skeptičan odnos.

- Svaki nutricionista i ljekar će vam reći da je teško navići tijelo da funkcioniše bez glutena. Srećni su oni koji su alergični ili netolerantni na gluten. Moja porodica ne jede hljeb, testeninu i žitarice koje su prerađene od bijelog pirinča, izbegavamo unos ugljenih hidrata - rekla je Gvinet.  

Nutricionista Ivon Vejk, smatra da Gvinet preteruje u svojim drastičnim dijetama i načinu ishrane, jer tako može povrijediti svoju djecu koja su takođe podvrgnuta njenom režimu.

- Mislim da to nije dobra ideja, vidjela sam slike njene djece i jako su mršava. Njihovom mozgu su potrebni ugljeni hidrati kako bi bolje funkcionisao. To je isto kao da ne doručkuju svakog jutra, a potrebna im je snaga kako bi bili kao ostala djeca. Ne bi smijela da ih tjera da se odreknu toliko hrane bez stručnog medicinskog savjeta - napominje Vejk.

Zbog takve ishrane Gvinet je prije dvije godine imala jaku glavobolju dok je ručala sa prijateljima u bašti svog doma u Londonu.

- To je bilo proljeće 2011. godine kada sam, bez preterivanja, mislila da ću umrijeti. Iznela sam ručak napolje, kada sam osjetila takav bol da je malo falilo da padnem u nesvjest - priznala je glumica.

Kada je otišla kod ljekara oni su joj rekli da pati od migrene i paničnih napada i da je na ivici anemije. Tada su joj savjetovali da promjeni način ishrane, nakon čega je sasjekla i unos kafe, jaja, šećera, krompira i mesa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana