Grils strastveni zaljubljenik u divljinu

Glas Srpske
Grils strastveni zaljubljenik u divljinu

Dok se neustrašivi voditelj emisije "Čovjek protiv divljine", koji se emituje Diskaveri kanalu, probija kroz slapove Zambezi rijeke, te se skriva skoro go u ledenim špiljama u Sibiru, testira gipkost tijela zarobljenog u živom pijesku i bori sa aligatorima u parku Everglades na Floridi, Bir Grils je zaokupljen svojim hranom.

Upravo je njegov neobični meni i najintrigantniji, jer sa posebnom slašću jede čitavu lepezu skoro raspadajućih lešina gmizavaca i sisara. On životinje lovi i priprema u divljini. Meni i način pripravljanja "hrane" je izuzetno zanimljiv za gledaoce koji imaju priliku da prate dokumentarne emisije mnogih avanturista. Bir Grils je jedinstven čak i kada se spušta niz okno gorućeg vulkana. Tada se na njegovom licu može vidjeti zadovoljstvo i odsustvo straha. Njegova doza entuzijazma lako otklanja sve poteškoće koje mu stoje na putu. Ekstremni sportovi su za njega bili strast od najranijeg doba. Prepoznavši svoje izuzetne fizičke sposobnosti Grils se regrutuje u specijalnim jedinicama britanske avijacije (SAS), 1996. godine kada je ostao trenutno paraliziran poslije pogrešnog prizemljenja padobranom u Africi. U krevetu je ležao skoro nepomičan ali je znao da će ukoliko prohoda osvojiti najviši vrh Mont Everesta. Sa 23 godine je postao najmlađi Englez koji se popeo na Mont Everest.

- Cijenim divljinu i uživam u njoj. Volim sve ono što radim za šou izuzetno mi se dopada zbunjenost publike i reakcije koje mogu čuti poslije svake epizode - kaže Grils.

Iako su kritičari šoua iznova dokazivali da Grils koristi metode iz već napisanog priručnika za preživljavanje, snimanje šoua nikada nije prekinuto. Sve sumnje i kritike mogu samo povećati popularnost Bira Grilsa koji nije jedinstven zbog taktike preživljavanja u divljini, nego zbog izvanrednih savjeta ali i improvizacije životnih neprilika koje su pomalo sulude i za njega samog.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana