Građani neće nadmašiti Junajted

Glas Srpske
Građani neće nadmašiti Junajted

PARIZ - Legendarni francuski fudbaler Erik Kantona (45), jedna od ikona Mančester junajteda, ne vjeruje da će gradski rival "đavola" Mančester Siti uspjeti da ostvari vrhunske rezultate u idućim sezonama, a još manje vjeruje da će ikada, po trofejima, nadmašiti klub u kojem je nekada igrao sa velikim uspjehom.

Iako su fudbaleri Roberta Manćinija poslali prijetnju gradskom rivalu osvajanjem trofeja u FA kupu minule sezone, i to baš u međusobnom okršaju, a zatim i plasmanom u Ligu šampiona, harizmatični Francuz tvrdi da "građani" ne mogu, poput Junajteda, postići uspjeh na duge staze.

- Junajted je najbolji tim! Ne znam kako rade u Sitiju, možda, istina, rade na tome da stvaraju igrače, ali ovo što vidim danas je da je njihova jedina politika kupovina igrača - rekao je Kantona, čiji je prelazak na Ostrvo, u redove Mančestera 1992. godine, označio početak "zlatnog doba" u Premijer ligi.

Za Kantonu postoji samo jedan "ozbiljan" klub u Mančesteru. 

- Uspjeh Sitija je osvajanje trofeja u FA kupu, međutim, ako nastave samo da kupuju fudbalere nikada neće biti snažni kao Junajted, koji proizvodi igrače. Ja sam srećan jer sam igrao za najbolji klub na svijetu zajedno sa nekim od najboljih igrača na svijetu. I najbolje vrijeme bilo je ono provedeno s njima na terenu. Volim Mančester i ljude odatle. Svaki put kad dođem tamo, obavezno odem na "Old Traford". To je posebno mjesto za mene - rekao je Kantona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana