Goran Delić: Pobijediću Polstera

Darko Pašagić
Goran Delić: Pobijediću Polstera

BANjALUKA - Pred proslavljenim bokserom Goran Delićem je još jedan ispit. On će se u dvorani "Skajlajn" u Minhenu, 21. decembra boriti protiv Mađara sa njemačkim pasošem Tamaša Polstera za titulu internacionalnog prvaka svijeta u verziji Svjetske bokserske organizacije (WBA).

- Prvi dio priprema sam obavio u Etno-selu "Vrbnica" na Zelengori, a po povratku u Banjaluku treniram u sali Bokserskog kluba Slavija, na Gradskom stadionu i u Sportskoj dvorani "Borik". Odlično se osjećam i potpuno spremno dočekujem meč. Svjestan sam da je preda mnom težak zadatak, ali vjerujem da ću savladati Mađara sa njemačkim pasošem i okititi se najvrednijim pojasom u mojoj dosadašnjoj karijeri - istakao je Delić.

Aktuelni svjetski prvak u kruzer kategoriji (do 90.719 kilograma) u verziji Univerzalne bokserske organizacije (UBA), interkontinentalni prvak svijeta u verziji Svjetskog bokserskog savjeta (WFB) i evropski šampion u verziji Internacionalne bokserske federacije (IBF) kaže da je Mađar veoma iskusan borac.

- Gledao sam snimke njegovih borbi i uvjerio se da se radi o veoma čvrstom borcu, možda i najjačem u mojoj dosadašnjoj profesionalnoj karijeri. Najjače oružje su mu krošei, na što moram dobro da obratim pažnju - dodao je Delić.

Zvanično vaganje rivala uoči meča zakazano je za 20. decembar u Minhenu, a već su poznati i arbitri ovog duela. Ringovni sudija je Žan Luj Leglen (Francuska), a bodovni: Artue Elenson (Njemačka), Manfred Kihler (Njemačka) i Hoze Martinez (Španija).

- Za ovaj meč mi nije odobreno da tražim jednog sudiju iz BiH ili iz regije, ali to ne bi trebalo da mi predstavlja problem. Uz mene će biti treneri Vlado Milijević i Marinko Torbica, a asistiraće mi i moj veliki prijatelj, kik-bokser Draženko Ninić - dodao je Delić.

Ovaj spektakl organizuje "Petković boks promoušn", čiji je vlasnik proslavljeni njemački bokser srpskog porijekla Aleksander Slaviša Petković. Prije glavne borbe večeri između Delića i Polstera gledaoci će uživati u još pet uvodnih mečeva.

Bilans

U dosadanjoj karijeri Goran Delić je imao 23 profesionalna meča, u kojima je zabilježio 23 pobjede uz pet nokauta. S druge strane Tamaš Polster je imao 18 mečeva. Ostvario je 11 pobjeda (pet nokautom), šest puta je poražen i jedan njegov meč završen je neriješeno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana