Glumica preminula zbog komplikacija nakon popularnog estetskog zahvata

GS
Glumica preminula zbog komplikacija nakon popularnog estetskog zahvata

Silvina Luna, argentinska glumica preminula je u 44. godini. Luna je bila u bolnici jer se liječila od komplikacija koje su nastale nakon zahvata estetskog hirurga. Luna je bila na brazilskom liftingu zadnjice još 2011. godine, a od tada se borila s komplikacijama, piše Večernji list.

Naime, kako navode mediji, doktor joj je ubrizgao polimetakrilat, supstancu koju je argentinska Nacionalna uprava za lijekove, hranu i medicinsku tehnologiju zabranila. 

Mediji isto tako navode da je Lunu operisao hirurg Anïbal Lotocki. On je 2021. optužen zbog smrti TV voditelja i modnog stručnjaka Mariana Caprarola. Mariano je preminuo od komplikacija iste operacije. 

Polimetilmetakrilat je inače prozirna, kruta plastična tvar koju proizvođači koriste kao zamjenu za staklo u dijelovima vozila, lećama, pločama i prozorima. 

Silvini je opasna tvar izvađena iz tijela 2016. Operisao ju je tada u Miamiju doktor Crisitan Pérez. Kazao je kako je glumica i manekenka razvila autoimunu bolest, a kasnije su joj zatajili i bubrezi. 

Stanje joj se pogoršalo dok je čekala novi bubreg. Ali stanje joj se pogoršalo. Bolnica je nakon toga objavila saopštenje da Luna diše samostalno, uz kineziološku, nutritivnu i psihičku rehabilitaciju, ali to nije potrajalo, jer je razvila bakterijsku infekciju i vraćena je na respirator. Njen blizak prijatelj izjavio je kako su ljekari njenom bratu morao objasniti da nije moguće više ništa učiniti za nju, jer je prestala reagovati na lijekove. 

- To je vrlo teška odluka koju je njen brat morao donijeti, bilo mu je jako teško odlučiti o životu njegove sestre - rekao je porodični prijatelj nakon što je glumičin brat Ezequiel Luna dao odobrenje ljekarima da je skinu s respiratora. 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana