Glumica otkrila najstrože čuvane tajne iz Holivuda i sajentologije

Agencije
Glumica otkrila najstrože čuvane tajne iz Holivuda i sajentologije

Lia Remini je napustila sajentologiju prije dvije godine i sada je rešila da otkrije njene mračne tajne.

U sajentologiji je bila 30 godina, a uz pomoć drugarice, Dženifer Lopez, uspijela je da izađe iz ovog začaranog religijskog kruga. Napisala je knjigu o ovoj religiji, u kojoj se spominju i Tom Kruz, Džon Travolta i mnogi drugi holivudski glumci.

"Znam da ću biti na njihovoj crnoj listi. Pokušaće da me unište", kaže Lia.

"Kada odete, možete da odete tiho. Ali ako ste iole poznati, crkva na vas stavlja "pečat" i smatra vas lošom osobom. Niko mi više neće govoriti kako treba da razmišljam, niko mi neće govoriti sa kim smijem, a sa kim ne smijem da razgovaram", kaže ona.

Njena cela porodica, uključujući njenu majku, supruga Anđela Pagana i ćerku Sofiju, je u sajentologiji.

"Neću ćutati. Nismo imali izbora, i pretrpjeli smo teške posljedice kada smo izašli. Ako ste odmalena odgajani u toj religiji, niste lojalni svojoj porodici, već vam je crkva na prvom mjestu. Nisam željela da svoju ćerku odgajam tako, da joj je crkva sve, i majka, i otac. Da zavisi od crkve."

Ona je otkrila i da crkva zahtijeva da njeni članovi posvete najmanje tri i po sata svakog dana, sedam dana u nedjelji, pa je imala vrlo malo vremena za svoju porodicu.

U svojoj knjizi razotkriće i najslavnije pripadnike sajentologije, uključujuči i Toma Kruza, Džona Trravoltu i Kirsti Eli, koja sa njom sada odbija da razgovara.

Ona je inače godinama pokušavala da otkrije šta se dogodilo sa ženom šefa sajentološke crkve Dejvida Miskevidža, Šeli Miskevidž, koju niko nije vidio još od 2006. godine. Lia je policiji prijavila njen nestanak, ali su joj oni poručili da nemaju osnova za istragu. Ona se zbog toga sukobila i sa Miskevidžom na vjenčanju Toma Kruza i Kejti Holms u Italiji, a kada se vratila u SAD, našla se na meti kontrole crkve, mesecima je išla na ispitivanja i "modifikacije ponašanja" u sajentološkom centru u Klirvoteru na Floridi. To je trajalo sve dok Lia nije pristala da odustane od prijave. Osim što su ispitivanja bila brutalna, Lia tvrdi da je morala da plati 300 hiljada dolara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana