Francuska glumica tužila majku jer ju je slikala za Plejboj kada je imala 11 godina

Agencije
Francuska glumica tužila majku jer ju je slikala za Plejboj kada je imala 11 godina

Francuska glumica Eva Jonesko pozirala je za "Plejboj " sa samo 11 godina i najmlađa je osoba čija je fotografija ikada objavljena na stranicama ovog magazina za odrasle. Što je još čudnije, fotografiju je snimila Evina majka Irina Jonesko, samouka fotografkinja rumunskog porijekla.

Evina majka Irina Jonesko je sedamdesetih godina stekla slavu zahvaljujući kontroverznim fotografijama eksplicitnog sadržaja, na kojima je često prikazivana njena sopstvena ćerkica.

Eva je zato odlučila da pokrene sudski proces protiv majke. Sud u Parizu je juče izrekao presudu i naložio majci da isplati ćerci obeštećenje od 10.000 evra i da joj vrati sve negative brojnih eksplicitnih fotografija, snimljenih između njene 4. i 12. godine.  

Fotografije su crno-bijele, a djevojčica je na njima prikazana u koketnim pozama, sa fetišističkim odjevnim predmetima, ili potpuno gola. Eva Jonesko je u svojoj tužbi navela da joj je zbog spornih fotgrafija "ukradeno djetinjstvo", ali i da joj nikada ništa nije plaćeno.  

Odbrana majke Jonesko bila je, prema pisanju pariskog "Monda", zasnovana na "liberalnim stavovima sedamdesetih", kao i na insinuaciji da je Eva proces pokrenula zbog lične mržnje prema majci.

Bizarne detelje poremećenih odnosa sa majkom, Eva Jonesko je prikazala u svom filmu "Moja mala princeza" iz 2011. godine u kojem glavnu ulogu igra Izabel Iper.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana