Fotografi spremni za rođenje kraljevske bebe

24sata.hr
Fotografi spremni za rođenje kraljevske bebe

Velika Britanija nestrpljivo iščekuje rođenje prvog djeteta princa Vilijama (31) i Kejt Midlton (32) kojoj je termin za porođaj 13. jul. Fotografi danima kampuju pred bolnicom, mediji iščekuju bilo kakve vijesti dok su prodavnice preplavili brojni dječji artikli povodom rođenja trećeg po redu nasljednika ili nasljednice britanske krune.

 

 

Kladioničari već naveliko raspravljaju o polu djeteta, mogućim imenima, pa čak i boji kose. Među top ženskim imenima na kladionicama su Aleksandra, Šarlot, Elizabet, Dajana i Viktorija, a muškim Džordž i Džejms.

"Ime će biti tradicionalno. Riječ je o budućoj kraljici ili kralju. Zasigurno se neće zvati princeza Kajli ili princ Vejn", rekao je Džo Litl, glavni urednik časopisa "Majesty".

Par nije otkrio pol djeteta, ali šuška se da je riječ o djevojčici, jer je Kejt navodno u martu kada je dobijala poklon za dijete rekla: "Hvala, uzeću to za svoju ćerku".

Trudna vojvotkinja prošlog mjeseca je prestala s obavljanjem službenih dužnosti, a princ Vilijam, koji je pilot helikoptera za potragu i spašavanje, u stanju je pripravnosti za srećan događaj.

"Privatnost je ključna za princa Vilijama, koji je svijestan šta je njegova pokojna majka Dajana sve pretrpjela zbog paparaca. On želi biti siguran da se to neće dogoditi njegovoj supruzi i djeci", rekao je Litl govoreći o želji para da što je moguće više događaj ostane u tajnosti.

Poznato je da bi beba trebalo da stigne na svijet u privatnom krilu bolnice "Sent Meri" u Londonu u kojoj je rođen Vilijam. Smeštaj u privatnom krilu bolnice košta oko pet hiljada funti, a svako dodatno noćenje oko hiljadu. Vilijamov otac princ Čarls bio je prisutan na njegovom i Harijevom rođenju, a vjeruje se da će i Vilijam biti prisutan na rođenju svog djeteta.

Vojvoda i vojvotkinja od Kembridža, koji su se vjenčali u aprilu 2011. godine, vijest o prinovi otkrili su u decembru 2012. godine nakon što je Kejt završila u bolnici zbog trudničke hiperemeze, odnosno, jakih trudničkih mučnina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana