Foto-priča o Noletu u Beogradu

Agencije
Foto-priča o Noletu u Beogradu

"Kako je Novak Đoković osvojio Rolan Garos" naziv je izložbe fotografija autora Jovana Mirčeskog koja je otvorena u Starom dvoru u Beogradu.

Izložbu u čast slavnom teniseru i povodom predstojećeg Dejvis kupa i učešća na Olimpijadi 2016. zvanično je otvorio zamjenik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović.

- Fotografije su veoma upečatljive i siguran sam da će postati deo sportske istorije. Možda je potrebno vreme da bismo razumeli značaj i veličinu Novakovog uspeha, koji je osvojio četiri grend slema zaredom. On je poslednjih godina zasigurno najbolji sportista sveta i stoji rame uz rame sa najvećim asovima - naglasio je Mladenović.

Mladenović je tom prilikom istakao da je grad počastvovan što je autor izabrao Stari dvor za izložbu "kako bismo se svi zajedno podsetili istorijskog uspeha Novaka Đokovića".

- Novak daje podsticaj i širi pozitivnu energiju, što se na fotografijama može videti - naveo je Mladenović.

Autor Jovan Mirčeski je precizirao da je tri godine čekao na momenat kada će Novak biti na tronu Rolan Garosa te da se napokon ove godine, kako je rekao, "otvorilo nebo".

Kao jedini fotoreporter iz Srbije on je propratio ovu priču, a od više od tri hiljade fotografija za izložbu je izabrao trideset.

Ideja je da nakon Starog dvora fotografije budu izložene u centru grada, na otvorenom, kako bi bile još dostupnije javnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana