Forbsova naslovnica teška 9,7 milijardi $

Agencije
Forbsova naslovnica teška 9,7 milijardi $

Američki poslovni magazin "Forbs" objavio je drugu po redu godišnju listu najbogatijih žena u SAD koje su same stekle bogatstvo, a devet žena koje je uredništvo izabralo za naslovnu stranu ima ukupno 9,7 milijardi dolara.

Među ženama istaknutim na zajedničkoj fotografiji ubjedljivo je najbogatija najstarija članica ove elitne grupe Dajan Hendriks (69) koja je sa suprugom Kenetom 1982. godine osnovala kompaniju "Ej-Bi-Si saplaj" koja se brzo razvila. 

Nakon što joj je muž umro 2007, uspjela je da odbije pokušaje preuzimanja kompanije i danas raspolaže bogatstvom od 4,9 milijardi dolara, što joj je donijelo i prvo mjesto na ukupnoj listi, ispred TV voditeljke Opre Vinfri sa 3,1 milijardom dolara.

Najmlađa na naslovnici je 32-godišnja Sofija Amoruzo koja je prije deset godina pokrenula modni brend "Nesti gal" i sada ima 280 miliona dolara. 

Ona je ujedno i jedina predstavnica mlađe generacije koja se nalazi na listi najbogatijih žena SAD koje su same stekle bogatstvo, a da ne dolazi iz industrije zabave.

Jedina mlađa od Amoruzove na ukupnoj listi je pjevačica Tejlor Svift (26) koja sa bogatstvom od 250 miliona dolara drži 60. poziciju, a četiri mjesta ispred nje je pjevačica Bijonse koja raspolaže sa 265 miliona dolara. 

Njihove starije koleginice Madona, Selin Dion i Barbra Strajsend su znatno bolje plasirane, na 25, 37. i 38. mjestu.

Šeril Sendberg i Marisa Majer, direktori "Fejsbuka" i "Jahua", nalaze se na 14. i 33. poziciji, a glumica Džesika Alba drži 42. mjesto.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana