Forbsova lista: Džej Lo najuticajnija javna ličnost

Agencije
Forbsova lista: Džej Lo najuticajnija javna ličnost

Pjevačica i glumica Dženifer Lopez, sa godišnjom zaradom od 52 miliona dolara i velikim porastom popularnosti, zauzela je vodeće mjesto na Forbsovoj listi 100 najuticajnijih javnih ličnosti.

2010. godina, prelomna za Dženifer Lopez, donijela je svjetskoj zvijezdi velike uspjehe. Poslije razvoda od Marka Entonija, kao majka blizanaca, počinje da privlači veliku pažnju. Ugovori sa kozmetičkim kućama "Loreal" i "Žilet" donijeli su milionerske honorare, a ubrzo je uslijedilo i lansiranje sopstvene linije odjeće.  

Prodaja druge serije njenog parfema "Idol", donijela je pjevačici čitavih 20 miliona dolara. Najuticajnija javna ličnost postala je neprikosnovena i na popularnim društvenim mrežama. Sa 6,6 miliona fanova na Tviteru i 12 miliona na Fejsbuku, Dženifer Lopez ostvarila je primat i na tom polju. 

Džej Lo je iza sebe ostavila voditeljku Opru Vinfri koja se nalazi na drugoj poziciji.  

Prošle godine, popularnu Opri nadmašila je Lejdi Gaga, a njena zarada od 165 miliona dolara godišnje, daleko najveća od zarada svih ostalih na listi, nije ni ove godine bila dovoljna za prvo mjesto. 

Džastin Biber našao se po drugi put na Forbsovoj listi. Visoko treće mjesto obezbjedila mu je zarada od 55 miliona dolara, uspješne turneje i velika prodaja diskova.  

Ešton Kučer jedna je od ličnosti koja se prvi put ove godine našla na Forbsovoj listi. Glumac je zauzeo 51. mjesto, dok je kontroverzna Lejdi Gaga doživjela veliki pad. Za razliku od prošlogodišnjeg prvog mjesta sada se nalazi na petoj poziciji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana