Film, tragedija i Alek Boldvin: Policija objavila snimke uoči ubistva Galine Hačins

GS
Foto: Agencije

Policija je objavila snimke sa snimanja filma Rđa (Rust), tragičnog dana kada je glumac Alek Boldvin pucao iz pištolja i ubio direktorku fotografije i ranio reditelja.

Šerif Santa Fea Adan Mendoza je objavio i fotografije sa mjesta zločina i iskaze svjedoka, između ostalog i onoga što je rekao Boldvin.

Međutim, policija je saopštila da će odluka o tome da li će biti podnijeta krivična prijava zavisiti od ishoda predstojeće forenzičke istrage.

Galina Hačins je ubijena, a reditelj Džoel Souza ranjen tokom snimanja u oktobru 2021. godine, dok je Boldvin uvježbavao scene, vjerujući da koristi nenapunjen pištolj.

Glumac, koji je i producent vestern filma, ranije je rekao da nije povukao okidač i da ne zna kako se bojeva municija našla u pištolju na snimanju na ranču u blizini Santa Fea u američkoj državi Novi Meksiko.

Na objavljenim snimcima, može se videti kako policija i ljekari dolaze na lice mjesta poslije nesreće i kako pokušavaju da spasu život snimateljke.

Na drugom snimku, vidi se kako Boldvin obučen kao kauboj vježba sa pištoljem iz kojeg je ubijena Galina Hačins.

U saopštenju uz objavljivanje snimka, šerif Mendoza je naveo da je istraga i dalje otvorena.

Prema njegovim riječima, nekoliko detalja u istrazi je ostalo neriješeno, kao što je forenzika vatrenog oružja, analiza otisaka prstiju, izvještaj medicinskog istražitelja i analiza telefonskih podataka Boldvina.

„Kada ove istražne radnje budu dostavljene šerifovoj kancelariji, moći ćemo da završimo istragu kako bismo nalaze proslijedili okružnom tužiocu Santa Fea", naveo je šerif Mendoza.

Njujork tajms prenosi riječi portparola šerifove kancelarije Sante Fea da su vlasti odlučile da objave snimke i iskaze svjedoka poslije mnogih zahtjeva medija.

Istražni organi su željeli i da pokažu koji su dijelovi istrage ostali neriješeni prije nego što slučaj bude proslijeđen tužiocima, dodao je.

Vlasti nisu isključile mogućnost podnošenja krivične prijave povodom nesreće.

U oktobru prošle godine, okružna tužiteljka Meri Karmak-Altvis rekla je za Njujork tajms da je „u ovom trenutku sve otvoreno, pa i podnošenje krivičnih prijava".

Prema Odjeljenju za životnu sredinu Novog Meksika, autori filma su bili „nemarni prema jasnim opasnostima upotrebe vatrenog oružja na setu".

Kompanija Rust Movie Productions je izrazila neslaganje sa kaznom i najavila je žalbu, prenosi BBC.

 

 

 

 

  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana