Fejsbuk vjenčanje od 9 miliona dolara

Agencije
Fejsbuk vjenčanje od 9 miliona dolara

Šon Parker, prvi predsjednik Fejsbuka Šon Parker vjenčao se proteklog vikenda sa svojom djevojkom, pjevačicom Aleksandrom Lines, na ceremoniji koja je koštala devet miliona dolara!

Milionsko vjenčanje održano je u Kaliforniju, a prema pisanjima svjetskih medija događaju je prisustvovalo oko 300 zvanica. Među njima su bile i brojne zvijezde kao što su Sting i Ema Votson.

Kako piše magazin „People", podijum izgrađen za tu priliku navodno je koštao 350.000 dolara, a za cvijetne aranžmane izdvojeno je milion dolara. Dekoracija koju su činili vodopadi, ruševine i brojne kulise gradila se nedjeljama,a samo je kamena kapija koštala 600.000 dolara.

Tridesettrogodišnji Parker ranije je izjavio da želi tematsko vjenčanje, po uzoru na televizijski seriju "Igre prestola". Međutim, od te ideje je odustao, pa je goste obukao kostimografkinja Endžil Dikson, poznata po svom radu na filmu "Gospodar prstenova". Tako su sve zvanice umjesto teških oklopa i mačeva nosile moderna odjela i haljine.

Parker je jedan od osnivača Napstera 1999. godine, koji je omogućio korisnicima da dijele fajlove preko interneta. Cio projekat zaustavljen je 2001. godine kada su nastupili prvi problemi oko autorskih prava. Kasnije je postao prvi predsjednik Fejsbuka.

U nagrađivanoj drami "Društevna Mreža" iz 2010, koja govori o osnivanju Fejsbuka, njegov lik tumačio je Džastin Timberlejk.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana