FBI istražuje goli skandal

Agencije
FBI istražuje goli skandal

U istragu i otkrivanje glavnih aktera skandala, u čijem centru su se našle brojne slavne ljepotice, uključio se i FBI.

Još u nedjelju uveče na internet su procurile golišave fotografija pjevačica, glumica, manekenki, a glavni krivac je anonimni haker ili više njih. U međuvremenu mediji u SAD i Britaniji pišu kako curenje više od sto fotografija nije kraj skandala i kako bi ih na internetu moglo osvanuti još i više.

Portparol FBI-ja Laura Eimiller nije dala više detalja u vezi sa istragom, dodajući da je neprimjereno u ovom trenutku govoriti nešto više, ali je potvrdila da su se uključili u slučaj.

Među fotografijama je i ona na kojoj je glumica i oskarovka Dženifer Lorens, koja je izazvala najviše pažnje. Haker koji je ukrao fotografije navodno je do njih došao preko "iCloud" računa. Takođe, bloger Perez Hilton objavio je cenzurisane i necenzurisane fotografije na svom blogu, ali ih je zatim uklonio.

Samo nekoliko sati nakon što su internet preplavile vijesti o ukradenim snimcima golišavih slavnih dama, haker, koji vjerovatno stoji iza svega, zaprijetio je objavljivanjem i kratkog snimka seksa Dženifer Lorens. Sa liste od preko stotinu žena samo nekoliko njih se oglasilo da potvrdi i osudi krađu privatnih fotografija s mobilnih telefona koje su se pojavile na internetu.

Portparol holivudske glumice Dženifer Lorens zaprijetio je tužbom svakome ko ih objavi. Dok pojedine zvijezde tvrde da su fotografije, po svemu sudeći hakovane, lažne, druge su potvrdile njihovu autentičnost. Pored Lorens su još neka popularna imena, poput Rijane, Kejt Apton, Selene Gomez i Kim Kardašijan. Na listi obnaženih internet ljepotica našle su se i Avril Lavinj, Kara Delavinj, Dženi Mekarti, Kejli Kuoko, Hilari Daf, Amber Herd, Hajden Panetjer i Kejt Bosvort.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana