Evo zbog čega žali Šarlot Jork

Agencije
Evo zbog čega žali Šarlot Jork

Kristin Dejvis, koja je glumila čuvenu Šarlot Jork u seriji „Seks i grad" kaže da je ponosna na svoju ulogu u seriji, ali da žali zbog nekih stvari koje je promovisao njen lik.

Od Manola Blanika do Serđija Rosija, zvijezde serije "Seks i grad" popularizovale su mnoge kretore visokih potpetica...

Danas, Kristin Dejvis koja je tumačila ulogu konzervativne Šarlok Jork otvoreno govori protiv kulta visokih potpetica i izvinjava se fanovima što ih je ohrabrivala da nose neudobnu obuću. Kako kaže, sada nosi samo elegantne baletanke.

"Osjećam krivicu. Izgledalo je kao poručujemo ženama ’Treba non-stop da nosite štikle", rekla je za "Sunday Telegraph" i nastavila – "Svakako nam to nije bila namjera! Da li su te cipele bile lijepe? Jesu. Da li su odgovarale likovima? Potpuno."

Glumica kaže da su u namjeri da što sličnije žive život likova omiljene serije žene ovo pogrešno shvatile.

"Izmaklo je kontroli. Žene misle da bi svaki dan po cio dan trebalo da ih nose"

Kristin koja se nakon snimanja serije posvetila pozorištu kaže da je otkrila potpuno novo samopouzdanje noseći baletanke.

"Štikle baš retko nosim. Bole me noge, a da bi mi bilo udobno u njima morala bih da treniram što je još napornije", kaže glumica.

Ukoliko dođe do trećeg dela filma "Seks i grad" čini se da nećemo imati prilike da vidimo glavne glumice u visokim potpeticama budući da je i Sara Džesika Parker izjavila da ne nosi štikle zbog nepopravljive štete koju su nanele njenim stopalima.

Dobra vijest je da baletanke nikada nisu bile popularnije. Čak je i Karl Lagerfeld na nedavnoj reviji je svim manekenkama obuo baletanke i tako poručio šta je novi trend. Vjerovali ili ne, balentake takođe mogu da izduže vaše noge a pročitajte i kako.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana