Evo kako silikoni u zadnjici mogu da ugroze život srpske starlete

Agencije
Evo kako silikoni u zadnjici mogu da ugroze život srpske starlete

Starleta Tamara Đurić već nekoliko nedjelja nalazi se na VMA, gdje je primljena uslijed curenja silikona u zadnjici. Implantanti koje je ugradila navodno su bili kineskog porijekla i lošeg kvaliteta i direktno su joj ugrozili život. U bolnicu je primljena u malaksalom stanju pod visokom temperaturom, a ljekari su se u jednom trenutku borili za njen život.

Njeno stanje je trenutno stabilno, a iako je očekuje još jedna operacija, starleta, svjsna svoje greške, kaže da joj je život i dalje ugrožen, ali da se ne boji smrti jer je, kako kaže, "sama pala, sama se ubila".


"Ne znam šta me čeka. Možda i umrem, ali to nije ni važno. Ne plašim se smrti, samo mi je krivo što je sve ovako ispalo. Ja i dalje verujem lekarima na VMA, iako su me sprečili da odem u inostranstvo na dalje lečenje. Kažu da to ne smem da radim", rekla je za domaće medije.

Slučaj Tamare Đurić trebalo bi da bude opomena, kako za starletu, tako i za sve dhevojke koje teže ovakvom trendu. Koliko su ovakvi zahvati opasni svhedoči i činjenica da veliki broj plastičnih hirurga širom svuheta odbija da ih radi upravo zbog toga što se veliki broj slučajeva iskomplikuje.

Više od pola veka plastični hirurzi eksperimentišu sa materijama koje će učiniti zadnjicu većom.Čak i poslije 50 godina ne postoji siguran gel ili materija koja će bez ikakvih posljedica vašu zadnjicu učiniti većom.

"Ovakvi zahvati su strašno opasni! Na tom dijelu tijela se nalaze neki od najvećih krvnih sudova. A hiljade ljudi, pogotovo žena su to shvatili na teži način – smrću. Pitate se zašto onda doktori rade takve procedure? Postoji hiljadu panela na kojima se diskutuje o sigurnosti ovakvih zahvata. Silikon je proglašen opasnim, pa se sada za ubrizgavanje najviše koristi termoplastična masa polimetilmetakrilat (PMMA). To je vrsta plastičnog cementa koju koriste ortopedski hirurzi kako bi pričvrstili nešto za kost. Ali, taj cement lako uđe u krvne sudove i putujući kroz pluća stiže do srca i mozga i jako brzo može da ubije", kaže dr Artur V. Peri, plastični hirurg.

S druge strane, silikonski implantanti mogu se pomjeriti, što vodi do kozmetičkih deformiteta, pa čak i mišićne atrofije i prouzrokovati nepopravljivu štetu. Kako objašnjava dr Stjuart Linder, sjedenjem direktno pritiskamo vještački implantant, što može dovesti do visoko rizičnih problema – serome (nakupljanja tečnosti), atrofije mišića, pritiska na nerve, pomjeranja silikona, konstantnog bola, pa čak i curenja.

Hirurzi širom svijeta upozoravaju da je trend uvećanja zadnjica vrlo opasan, a da je procedura izuzetno diskutabilna, te da ne postoji sigurna materija koja će učiniti vašu zadnjicom većom. Ne rizikujte život zbog hira i mode!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana