Estradnim zvijezdama uručen Oskar popularnosti

Glas Srpske
Estradnim zvijezdama uručen Oskar popularnosti

Pred prepunom dvoranom Borik, u utorak naveče održan je 13. Oskar popularnosti, koji je ove godine okupio neke od najpopularnijih estradnih zvijezda iz BiH i zemalja regiona.

Neda Ukraden, Jelena Karleuša, Rada Manojlović, Saša Matić, Topalko i mnoge druge estradne zvijezde kojima je uručena muzička nagrada, oduševile su banjalučku publiku, pjevajući svoje najpopularnije hitove.

Manifestacija je otpočela nastupom lokalnog benda "Four Rosses", kome je uručen Oskar popularnosti za rok bend RS.

Oskar popularnosti za pop pjevačicu godine i hit godine "Insomnija" dodijeljen je Jeleni Karleuša, dok je Nikola Rokvić nagrađen za singl godine, a Aco Pejović za folk pjevača godine.

Za radijski hit godine Oskar popularnosti uručen je Nedi Ukraden, a Šako Polumenta je nagrađen kao folk pjevač iz Crne Gore. "Crvena jabuka" proglašena je pop grupom godine.

Banjalučkoj publici pjevali su i Ivana Selakov, Jelena Rozga, Rada Manojlović, Amir Kazić Leo i kao gost večeri Ivan Zak.

Dženan Lončarević nagrađen je za najbolju izvedbu u muškoj konkurenciji, a Selma Bajrami za folk pjevačicu iz BiH.

Image Hosted by ImageTitan.comOvogodišnji Oskar popularnosti, koji je okupio najviše estradnih zvijezda do sada, kako je istakao direktor "Kvin estrade" Zoran Đurić, poslije 13 godina održavanja, dobio je status manifestacije od interesa za grad Banjaluku.

- Ovo je zaista bila najbolja manifestacija do sada. Oskar popularnosti kao nagrada postala je nešto što izvođači vrlo rado žele da imaju u svojim rukama i svako ko dođe na ovu dodjelu nagrade u Banjaluku i sa kim, iz sve snage, publika pjeva taj sigurno može da kaže da je zvijezda - kaže Đurić.

Pjevačica Rada Manojlović, koju je na bini dočekao dug aplauz njenih obožavalaca, nagrađena je za debitantski album u ženskoj konkurenciji. Poslije nastupa nije krila oduševljenje zbog nagrade koju je osvojila.

- Željno iščekujem samostalni nastup u Banjaluci. Jako sam srećna što mi je pesma hit i ovdje, kao i u Srbiji i Hrvatskoj i što sam dobila nagradu za debi album godine "Deset ispod nule" - rekla je pjevačica.

Publiku je oduševila i Neda Ukraden, koja je poslije nastupa zahvalila za nagradu, te dodala da je postigla uspjeh zahvaljujući dobrim pjesmama.

- Laska mi što me porede sa Tinom Tarner. Možda nemam takvu slavu, ali imam tu energiju koja je dugovječna - rekla je Neda.

Oskar popularnosti uručen je i izvođaču Slobodanu Trkulji i to za promociju tradicionalne muzike u svijetu.

- Moram priznati da sam bio iznenađen kada su me pozvali. Drago mi je da je ovo veče prvi pokazatelj da se tradicija vraća na velika vrata - rekao je Trkulja.

Nagrade su uručene i grupi "Crvena jabuka" za pop grupu godine i "Ju grupi" za rok grupu godine i 40 godina postojanja. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana