Elton Džon piše knjigu o AIDS-u

Glas Srpske
Elton Džon piše knjigu o AIDS-u

Popularni pjevač Elton Džon napisao je knjigu o AIDS-u pod imenom "Love is the cure: Ending the Global AIds Epidemy", a u njoj se dotakao i priče o slavnom Frediju Merkjuriju, koji je preminuo 1991. godine i mladom aktivisti Rajanu Vajteu.

Očekuje se da će knjiga biti izdata u julu. Pored štampane verzije, knjiga će se naći i u audio-izdanju, u kojem pjevač čita svoju knjigu.

- AIDS je bolest koja mora biti izliječena, ali ne nekom čudnovatom vakcinom, nego promjenom u srcu i duši ljudi, koji mogu prekinuti društvene barijere i pokazati saosjećanje - rekao je Elton Džon, a prenosi "Gardijan".

Slavni pjevač se osvrnuo na bezbroj ljudi koji umiru od AIDS-a i rekao da piše dirljivu priču koja bi trebalo da podstakne drugačije razmišljanje o ovoj opakoj bolesti.

Njegova fondacija je do sada prikupila više od 145 miliona engleskih funti za razna istraživanja u vezi sa ovom bolešću, ali on vjeruje da će ljubav i saosjećanje najviše pomoći.

Kako su ranije pisali mediji, popularni pjevač Elton Džon planira da uradi i mjuzikl o svom životu, a kako se nada, u njemu će učestvovati i slavni Džastin Timberlejk.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana