Ejmin dom biće pretvoren u centar za rehabilitaciju

Glas Srpske
Ejmin dom biće pretvoren u centar za rehabilitaciju

Londonski dom Ejmi Vajnhaus biće pretvoren u sjedište Ejmi Vajnhaus fondacije, prenijeli su u petak britanski mediji.

Iako je ranije bilo rečeno da roditelji namjeravaju da prodaju Ejminu kuću u Kamdenu, u kojoj je pjevačica tragično preminula 23. jula ove godine, neimenovani izvor tvrdi da su se predomislili jer je previše dragocjena.

Cilj fondacije je da se pomogne zavisnicima od droge i alkohola, ali i onima koji imaju i druge probleme, slične onima koje je imala pokojna pjevačica.

- Želimo da napravimo pozitivnu promjenu - kazao je Ejmin otac Mič, koji se prošle sedmice sastao sa britanskim zvaničnicima da bi se dogovorili o detaljima osnivanja fondacije.

Osnivanje fondacije će djelimično biti finansirano od prodaje Ejminog novog singla, koji će biti pušten 14. septembra na njen 28. rođendan. Radi se o duetu sa legendarnim Tonijem Benetom.

Pjesma će se naći na kompilaciji Tonija Beneta "Duets II".

- Pokušavao sam da joj kažem da je veoma talentovana i da bi trebalo malo da uspori u životu. Kada sam čuo da je umrla nisam mogao da prestanem da plačem. Bila je tako draga - kazao je nedavno Benet koji je i sam godinama vodio borbu protiv zavisnosti.

Pjevačica je preminula u svom stanu na sjeveru Londona, a njeno posljednje pojavljivanje u javnosti bilo je na festivalu u Kamdenu, gdje je došla da podrži svoje kumče Dionu Brumfild.

Sredinom juna u Beogradu je održala posljednji koncert, koji se neslavno završio, jer je ona nastupom pod dejstvom alkohola i droge svoje pjesme učinila neprepoznatljivim.

Samo nekoliko časova prije nego što je njeno tijelo pronađeno, menadžment Ejmi Vajnhaus je saopštio da će pjevačica na neograničeno vrijeme otkazati turneju i sve zakazane nastupe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana