Džordanov bivši automobil prodaje se za 23 dolara

GS
Džordanov bivši automobil prodaje se za 23 dolara

Razne memorabilije i predmeti koji su pripadali slavnim osobama na aukcijama se često prodaju za stotine hiljada, pa i milione dolara, ali ove sedmice će jedan sretnik dobiti priliku da kupi skupocjeni automobil koji je nekad vozio Majkl Džordan za samo 23 dolara, simboličnu svotu u čast broja na njegovu dresu.

Jedan od najpoznatijih dragulja iz njegove kolekcije bio je Mercedes-Benz S600 Lorinser iz 1996. godine, kojeg je prodao prije nekoliko godina, a vrijednost mu je procijenjena na 120.000 dolara. Novi vlasnik nakon nekog vremena pokušao ga je preprodati, stavio ga na aukciju za 100.000 i dobio ponudu od čak 202.000 dolara, ali se naknadno ispostavilo da ponuđač nema novca da ga plati pa je sve propalo, prenosi Indeks.hr.

Sad ga je vlasnik ponovo stavio na prodaju, ali ne na aukciju na kojoj bi ponovo dosegnuo šesterocifrenu cijenu, nego doslovno za 23 dolara. Zainteresirani se, pišu američki mediji, mogu prijaviti na aplikaciju, na kojoj će lutrijom biti odabran dobitnik prava da ovaj djelić sportske historije dobije za vrijednost koju dnevno potroši u trgovini.

Za poređenja koliko na aukcijama mogu dohvatiti Džordanovi suveniri, prošle je godine njegov dres iz finala 1998., kad je s Čikago Bulsima osvojio zadnji od šest naslova prvaka, prodan za 10.1 milion dolara.

Jordan je odavno postao prvi sportaš čija je vrijednost premašila milijardu dolara, a ove sedmice je dovršio posao života prodavši većinski udio u NBA franšizi Šarlot hornetse. Nije poznato koliki je tačno udio i za koliko novca prodao, ali vrijednost Hornetsa procijenjena je na tri milijarde dolara. Džordan će ostati jedan od manjinskih vlasnika, prenosi Una.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana