Džordan traži deset miliona dolara

Glas Srpske
Džordan traži deset miliona dolara

Jedan od najboljih košarkaša svih vremena Majkl Džordan traži deset miliona dolara od trgovina koje su mu htjele ukazati čast u izdanju "Sports Ilustrateda" posvećenom njemu.

Dvije trgovine prehrambenim proizvodima u Čikagu su neovlašteno koristile ime Majkla Džordana u svojim reklamama i zbog toga će platiti.

A Dominicks Finer Foods i Jenjel Food Stores samo su htjele da čestitaju Džordanu na velikoj karijeri. Zapravo, te su dvije reklame objavljene samo u posebnom izdanju "Sports Ilustrateda" pod naslovom "Jordan: A Hall of Fame Career ". Možda bi sve prošlo bez posljedica da reklame nisu za bifteke.

Problem je u tome što već dvije pečenjare i jedna internet kompanija koja se bavi biftecima već koriste Džordanovo ime, i to potpuno legalno. Košarkaška legenda, naravno, stoji uz ono što prodaje, pa mu ne pada na pamet da reklamira svojevrsnu konkurenciju.

Zato Džordan od svake trgovine traži po pet miliona dolara. Nije da mu trebaju, ali red je red. Iako je igrajući košarku od 1984. do 2003. godine, sa manjim prekidima, zaradio nekoliko stotina miliona dolara.

U karijeri je osvojio desetine priznanja od kojih se ističu sljedeća. Uvršten među 50 najboljih igrača NBA lige svih vremena, osvojio je šest naslova šampiona lige sa Čikago Bulsima, pet puta bi­o je najkorisniji igrač lige i čak 14 puta biran u All star ekipu. Sa reprezentacijom SAD osvojio je dvije zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Los Anđelesu 1984. i u Barseloni 1992. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana