Džoni Štulić zapjevao narodnjake AUDIO/VIDEO

Glas Srpske
Džoni Štulić zapjevao narodnjake AUDIO/VIDEO

Najveći buntovnik rok scene eks-Jugoslavije, kultni i kontroverzni pjesnik i pisac Branimir Džoni Štulić ponovo je propjevao, poslije čitave deceniju i po pauze.

Šest novih pjesama bivšeg frontmena "Azre" nedavno je objavljeno na "Jutjubu", a riječ je o dvije sevdalinke Alekse Šantića "Emina" i "Što te nema", te čuvenom hitu Tome Zdravkovića "Danka", kao i "Stojanke, bele Vranjanke", "Pusti da ti leut svira" i "Ramo, Ramo".

Nije poznato gdje su, kako i kada, ove pjesme snimljene, niti kako su završile na internetu. Nepoznanica je za sada i da li su objavljene uz Džonijevo odobrenje, ali je njihova autentičnost nesumnjiva. Iako su snimci nešto lošijeg kvaliteta, svako ko ih posluša prepoznaće jedinstvenog Štulića, koga je nemoguće tako vjerno oponašati.

Nove pjesme još nisu dostigle veliku popularnost, poslušalo ih je tek nekoliko hiljada ljudi, najviše "Danku" Tome Zdravkovića, ali komentari ispod njih dovoljno govore o tome koliko su slušaoci bili oduševljeni.

Jer, bilo da su snimljene nešto ranije ili tek prije koju sedmicu, to je i dalje onaj isti Džoni, sa neponovljivim glasom i šmekom zbog kojeg njegova popularnost ni danas ne jenjava.

Štulić je prije više od deset godina obradio narodne pjesme "Mito, bekrijo" i "Dimitrijo, sine Mitre", a prije toga i pjesme "Ajde, Jano", "U Stambolu na Bosforu", "Moj dilbere", "Imam jednu želju"...

Stihovnu zbirku autobiografskih zapisa u petnaestercu "Smijurija" Štulić je izdao 2005. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana