Džoni Dep u problemu: Amber Herd se udružila sa "đavoljom advokaticom"

B92
Foto: profimedia

Amber Herd i Džoni Dep danas se ponovo suočavaju na sudu, u Virdžiniji, u slučaju za klevetu. Prema izvještajima, osim bivšeg para, kao svjedoci će se pojaviti i mnoga poznata imena: Džejms Franko, Pol Betani, Ilon Mask i predstavnici kompanija Volt Dizni, Vorner bros.

Dep je tužio Amber Herd 2019. zbog njenog teksta iz 2018. koji je napisala za "Vašington post", pod naslovom "Govorim protiv seksualnog nasilja i suočavam se sa gnijevom naše kulture. To se mora promijeniti".

"Kao i mnoge žene, bila sam maltretirana i seksualno zlostavljana dok sam bila na fakultetu. Ali sam ćutala, nisam očekivala da će podnošenje tužbi donijeti pravdu. I nisam sebe doživljavala kao žrtvu", napisala je glumica.  Zatim nastavlja: "Onda sam prije dve godine postala javna ličnost koja predstavlja nasilje u porodici, i osjetila sam punu snagu gnijeva naše kulture prema ženama koje govore".

Iako Amber Herd nije imenovala Depa, njegov pravni tim je tvrdio da tekst "jasno implicira da je gospodin Dep nasilnik u porodici", nazivajući ga "kategorički i dokazivo lažnim".

Dep je tražio "ne manje od 50 miliona dolara" kao nadoknadu štete, a kao odgovor, Amber Herd je podnela tužbu protiv svog bivšeg muža, zahtjevajući "ne više od 100 miliona dolara" kao i imunitet na njegovu tužbu. Prema izvještaju Gardijana, tokom suđenja, pravni tim Amber Herd će vjerovatno tvrditi da ona treba da bude imuna na tužbu za klevetu zbog zakona Virdžinije, odnosno zbog odredbe koja je osmišljena da zaštiti ljude od neprijatnih tužbi kada se radi o pitanjima od javnog značaja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana