Džimi Džamp napada Murinja

Glas Srpske
Džimi Džamp napada Murinja

Katalonac Džimi Džamp, koji je svjetsku slavu stekao "uletanjem" na sportske događaje, na svom zvaničnom sajtu najavio je da će na predstojećem "El klasiku" pokušati da stavi kapu treneru Reala Žoze Murinju.

Kapa o kojoj je riječ zove se "baretina" i jedan je od prepoznatljivih simbola Katalonije, a Džimi Džamp, inače veliki navijač Barselone, koristi je prilikom svake "akcije". On će i ovog puta, kako je rekao, pokušati da iznenadi čuvare reda na stadionu i dotrči do portugalskog stručnjaka, da bi mu natakao na glavu crvenu kapicu.

- On mi je cilj. A sljedeći put kapa će na glavu Kristijana Ronalda - najavljuje Džamp.

Pravim imenom Haume Market Kot prekinuo je na desetine vrhunskih sportskih događaja svojim utrčavanjima na teren, u čemu ga ne sprečavaju čak ni zatvorske kazne. U njegovom nizu podviga stoji da je Luisa Figa u finalu Evropskog prvenstva u Portugaliji 2004. godine pokušao da zagrne u Barseloninu zastavu i otrči zatim sve do gola i zabije se u mrežu, a Rodžeru Federeru lani je u finalu Rolan Garosa pokušao da navuče na glavu katalonsku kapu. Trčao je stazom "formule 1" na Velikoj nagradi Španije 2004. godine, te prekinuo nekoliko obračuna između Barselone i Reala, kao i nekoliko finala i polufinala Lige šampiona, a jednom se na ragbi utakmici priključio ekipi koja je izvodila početni udarac, postavivši se u napadački stav.

Najveći derbi španskog fudbala igra se u ponedjeljak, dan poslije izbora u Kataloniji. Otežavajuća okolnost po Džimi Džampa, ali ujedno i izazov za njega, je činjenica da će toga dana u Barseloni biti pojačane bezbjednosne mjere, a veliki broj policajaca biće raspoređeni oko "Nou kampa" i na tribinama stadiona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana