Džiboni: Želim jednaku šansu za svu djecu

Glas Srpske
Džiboni: Želim jednaku šansu za svu djecu

Ambasador dobre volje pjevač Zlatan Stipšić Džiboni napisao je uoči koncerta u Sarajevu na UNICEF-ovom "Zidu dječijih želja i zahtjeva" da želi porodice bez nasilja i škole u kojima su jednake šanse za svu djecu, prenosi Srna.

Džiboni, koji u Hrvatskoj pomaže smanjenje nasilja među djecom i bolje ostvarivanje prava djece, nije zaboravio ni djecu u BiH, saopšteno je danas iz UNICEF-a.

- Želim porodice bez nasilja i škole gdje će djeca imati podjednaku šansu da otkriju u čemu su posebni, bez obzira na materijalno stanje porodice iz koje dolaze - istakao je Džiboni na "Fejsbuk" stranici "Zid dječijih želja" koju je pokrenuo UNICEF. Dječiji fond UN-a je u okviru stalnih nastojanja da ukaže na važnost poštivanja prava svakog djeteta i stvaranje uslova da se svakom djetetu ispuni svako pravo, pokrenuo onlajn nagradnu igru "Poželi bolje djetinjstvo" i na ovaj način animirao je djecu da iskažu želje i zahtjeve i upoznaju se o svojim pravima.

Želje i zahtjeve do sada je poslalo više od 200 djece iz svih dijelova BiH, a "Fejsbuk" stranici "Zid dječijih želja" priključilo se više od 10.000 članova čije su želje veoma slične. Skoro sva djeca žele mir, ljubav, sreću i toplinu porodičnog doma, navodi UNICEF.

Nagradna igra trajaće do 15. februara, kada će biti nagrađene želje sa najviše "lajkova". Više informacija o nagradnoj igri svi zainteresovani mogu pronaći na njnjnj.zasvakodijete.ba.

"Zid dječijih želja" je dio projekta "Jačanje sistema socijalne zaštite i inkluzije djece u BiH" koji UNICEF realizuje uz podršku Evropske unije, Vlade Norveške i Odjeljenja Vlade Velike Britanije za međunarodni razvoj, te u saradnji sa nadležnim institucijama na državnom, entitetskom i lokalnom nivou.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana