Džesika Bil u pohodu na Kilimandžaro

Glas Srpske
Džesika Bil u pohodu na Kilimandžaro

Američka glumica Džesika Bil biće među slavnim ličnostima koje će se u januaru popeti na afričku planinu

Kilimandžaro da bi skrenuli pažnju javnosti na problem nestašice vode za piće u svijetu. Pored Džesike Bil, u pohod na najviši planinski vrh u Africi (5.800 metara) krenuće i hip hop pjevač Lupe Fiasko i australijska glumica Izabel Lukas.
Ekspedicija "Samit na vrhu" idejna je zamisao pjevača i producenta Kene, čiji je otac kao dijete u Etiopiji bolovao zbog nedostatka vode.
Džesika Bil (27) je ukazala da ju je "šokiralo" saznanje da više od milijardu ljudi širom svijeta nema pristup vodi za piće.
- To je osnovna ljudska potreba - istakla je glumica i dodala da je ponosna što će se popeti na Kilimadžaro da bi na bilo koji način skrenula pažnju na krizu sa vodom, opasnu po život koja ne postoji samo u Africi, već širom svijeta.
I Džastin Timberlejk mogao bi da se pridruži grupi slavnih planinara. Pjevač i glumac rekao je ranije da se priprema za veliku planinarsku ekspediciju.
Kena je dodao da će sva imena učesnika u poduhvatu biti saopštena tokom narednih mjeseci i apelovao je na javnost da uspon prati na Internetu. Svaka donacija u kampanji obezbijediće čistu vodu onima kojima je ona potrebna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana