Džeri Sajnfeld najbogatiji glumac

Agencije
Džeri Sajnfeld najbogatiji glumac

Činjenica da glumci A liste zarađuju milione po filmu nije novost. Mnogi od njih osim plate traže i procenat od zarade filma, ali to polazi za rukom samo najvećim zvijezdama.

Na vrhu liste najbogatijih glumaca nalazi se Džeri Sajnfeld. Postao je poznat zahvaljujući ulozi u TV seriji "Sajnfeld", koja se prikazivala do 1998. godine. Po završetku serije, nastavio je da se bavi stendap komedijom, gostovanjima na televiziji i nastupima po klubovima. Glumio je u nekoliko filmova, najčešće samog sebe.

Tom Henks, američki glumac i producent, čak pet puta bio je nominovan za prestižnu nagradu "Oskar", a osvojio ju je dva puta. Tokom dugogodišnje karijere dobio je veliki broj filmskih priznanja i igrao u mnogim dramama i komedijama, zbog čega nije čudno što je jedan od najbogatijih glumaca.

Među onima sa najdebljim novčanikom je i holivudska legenda Klint Istvud, koji je najpoznatiji po ulogama u vesternima i ulozi inspektora u "Prljavom Hariju". Osam puta je bio nominovan za "Oskara" za režiju i produciranje. On je jedan od trojice živih reditelja koji su režirali čak dva ostvarenja koja su dobila "Oskara" za najbolji film.

Džek Nikolson je rekorder po broju "Oskara", nominovan je 12 puta, a "zlatni kip" dobio je dva puta za glavnu ulogu i jednom za sporednu. On je 1994. godine bio najmlađi glumac kome je Američki institut dodijelio nagradu za životno djelo.

Bil Kozbi, koji je dugo imao reputaciju najpopularnijeg i najboljeg američkog zabavljača, takođe se našao na listi najimućnijih. Ostvario je brojne filmske uloge, ali najveću popularnost donijeli su mu rad na televiziji i serija "Kozbi Šou".

Džoni Dep poznat je kao ekscentrik koji intrigira publiku kostimiranim ulogama. Filmovi u kojima je glumio zaradili su više od 2,2 milijarde dolara u Americi i 4,7 milijarde u ostatku svijeta.

Nešto bogatiji od Depa je Tom Kruz, popularni američki glumac i režiser koji je za "Oskara" nominovan tri puta, ali nijednom nije dobio ovo prestižno priznanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana