Džered Leto od prestupnika do zvijezde

Agencije
Džered Leto od prestupnika do zvijezde

Holivudski glumac Džered Leto je istovremeno i rok i filmska zvijezda, što nikome iz njegove generacije nije pošlo za rukom.

Zahvaljujući "Oskaru" za izuzetnu ulogu transvestita u filmu "Poslovni klub Dalas", uspjehu svog benda "30 Second To Mars" i tumačenju lika Džokera u ostvarenju "Odred otpisanih" Leto je dospio u sam vrh uspješnih umjetnika. 

- U moju kancelariju je ušlo mnogo ljudi koji su osvajali "Oskara" i koju su tražili od mene da postanu uspješne rok zvijezde. Samo je  Džeredu to uspjelo - kaže muzički menadžer Irving Azof.

Leto koji ima 44 godine je bio pravo "divlje dijete" i nije imao velike ambicije, a kao tinejdžer bio je u problemima, uključujući drogu i sitne krađe. Čak je nekoliko puta hapšen.

- Nikada me nisu uhvatili u krađi. Uvijek sam bio veoma brz. Malo u životu ima tako dobrih osjećaja kao onaj kada bježite od policije i uspijevate pobjeći - kaže Leto.

Pohađao je Školu vizuelnih umjetnosti na Menhetnu gdje je poželio da postane filmski reditelj. Zato je poslije završetka škole otišao u Los Anđeles sa odlukom da se prvo oproba u glumačkim vodama. Došao je na kasting za TV seriju "Moj takozvani život" i odmah su ga primili.

- Bio je to kratak period mog života. I budimo realni, jedva da sam progovorio nekoliko rečenica u toj seriji - prisjetio se glumac koji je zahvaljujući upravo ovoj seriji dospio u središte Holivuda.

Zato je Leto pažljivo odabrao svoju sljedeću ulogu, u biografskom filmu o studentu atletičaru Stivu Prefontenu. Film nije dobro prošao kod kritike i publike iako je mladi glumac odlično obavio svoj zadatak.

- Takve stvari se često dešavaju sa filmskim glumcima. Neki filmovi nam slome srce - priznaje Leto.

Istovremeno, glumac je stalno pisao pjesme i nagovorio je brata Šenona da se preseli u Los Anđeles kako bi zajedno komponovali muziku. Oni su 1998. potpisali ugovor za prvu ploču njihovog benda.

- Htjeli smo da bend bude kvalitetan i poznat po dobrim pjesmama, a ne o činjenici da u njemu svira  Džered Leto - kaže glumac koji zajedno sa bratom nastupa kao glavna zvijezda na brojnim festivalima u SAD i inostranstvu, ali i drugim zemljama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana