Dženifer Lopez i Zendaja kopredsjedavajuće ovogodišnje Met Gala svečanosti

Tanjug
Dženifer Lopez i Zendaja kopredsjedavajuće ovogodišnje Met Gala svečanosti

NjUJORK - Glumci Dženifer Lopez, Kris Hemsvort i Zendaja, kao i muzičar Bed Bani, pridružiće se urednici američkog izdanja magazina “Vog” Ani Vintur kao kopredsjedavajući ovogodišnje Met Gala svečanosti, saopštili su modni časopis i Muzej umjetnosti Metropoliten.

Ovogodišnja tema je „Uspavane ljepotice: Ponovno buđenje mode“.               

Kodeks oblačenja je povezan sa temom ovogodišnje svečanosti koja će biti održana 6. maja, koja je u skladu sa proljećnom izložbom u Institutu za kostim Metropoliten muzeja.   Riječ je o dragocjenim odjevnim predmetima iz ogromne kolekcije u Institutu za kostim, a kustosi muzeja će ih postaviti u staklene vitrine, prenosi Asošiejted pres.

Kustos Endrju Bolton, koji je organizator modnih izložbi Met Gale, rekao je u novembru da je tražio način da bukvalno udahne život kolekciji od 33.000 komada, od kojih mnogi nikada nisu viđeni. Odabrao ih je oko 250 i organizovaće emisiju na teme zemlje, mora i neba.

Ovo je treća godina za Bed Banija na gala festivalu i prva za Hemsvorta. Lopez je bila na listi gostiju 13 puta, a Zendaja pet.

Počasni predsjedavajući su kreativni direktor kompanije "Loewe" Džonatan Anderson i izvršni direktor TikToka Šou Ci Čev.

TikTok je sponzor ceremonije, uz podršku "Loewe".

Izložba će trajati od 10. maja do 2. septembra 2024.

Met Gala 2024 je dobrotvorna akcija za prikupljanje sredstava za Metropoliten muzej u Njujorku koja se održava svake godine prvog ponedjeljka u maju.

Događaj okuplja zvijezde, mlade kreativce i uzore modne industrije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana