Džekson i Prisli najviše zaradili poslije smrti

Glas Srpske
Džekson i Prisli najviše zaradili poslije smrti

Neke slavne ličnosti čak i poslije svoje smrti nastavljaju da zarađuju, pa su tako Majkl Džekson, Elvis Prisli i Merilin Monro tri preminula umjetnika koji su najviše zaradili tokom poslednjih godinu, prema rangiranju časopisa "Forbs" objavljenom juče.

U periodu između oktobra 2010. i oktobra 2011. godine Majkl Džekson je zaradio 170 miliona dolara, daleko ispred Elvisa Prislija, koji je zaradio 55 miliona dolara i Merilin Monro, 27 miliona, navodi "Forbs".

Da bi se neka od "slavnih mrtvih osoba" uopšte našla na ovoj listi, potrebno je da je zaradila najmanje šest miliona dolara u posljednjih dvanaest mjeseci.

Glumica Elizabet Tejlor, koja je umrla 23. marta, ušla je na tu listu na petom mjestu (12 miliona dolara), koje dijeli sa Džonom Lenonom, a nalazi se iza crtača stripa "Pinats" Čarlsa Šulca, koji je u pomenutom periodu zaradio 25 miliona dolara.

Prihodi uglavnom stižu od autorskih prava ili licenciranja fotografija. Za Elizabet Tejlor dobit je najviše ostvarena od njenog parfema "White Diamonds".

Internacionalna cirkuska trupa "Sirk de Solej" takođe je doprinijela da se popuni nasljeđe preminulih slavnih umjetnika prema "Forbsu".

Njihova predstava "Viva Elvis" doprinijela je da taj umjetnik sačuva drugo mjesto na listi. Novac od te trupe takođe su zaradili Džon Lenon i Džordž Harison, koji su 13. na spisku sa šest miliona dolara dobiti.

Prošle godine su Majkl Džekson i Elvis Prisli već bili na vrhu liste, a iza njih je bio pisac "Gospodara prstenova" Džon Tolkin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana