Džejmi Dornan doživio srčani udar u Portugalu

Tanjug
Foto: Agencije

LONDON- Britanski glumac Džejmi Dornan (41) doživio je srčani udar dok je bio na odmoru sa prijateljima u Portugalu.

Tokom odmora on je počeo da pati od simptoma srčanog udara koji su najvjerovatnije izazvale "toksične' gusjenice" na koje je naišao, a zbog bolova je morao da bude hospitalizovan, prenosi Miror.

Jedan od prijatelja koji je sa njim bio na odmoru takođe je doživio neke od simptoma dok su bili u odmaralištu za golf, a ljekari su zaključili da su simptome izazvale gusjenice.

"Ispostavilo se da smo se naletjeli na dlakave povorke i da smo imali sreće što smo izašli iz te gusjenice živi", rekao je prijatelj i dodao da su neki od simproma bili peckanje i trnci u lijevoj ruci.

Male dlake gusenica imaju iritirajući protein koji se zove taumetopoein, koji može da izazove bolne iritacije kože, očiju i grla i osip i, u rijetkim slučajevima, alergijske reakcije.

"Sjajno smo se proveli prvog dana, igrali golf, izašli, popili se puno vina, a onda smo prešli na espreso martini. Sljedećeg dana smo igrali golf, svi smo bili apsolutno užasni i počeo sam da osjećam trnce u lijevoj ruci, a zatim i u lijevoj ruci. Ja sam sin ljekara opšte prakse i pomislio sam 'Ovo je obično znak početka srčanog udara.' Sada sam prilično zdrav momak, ali kada počnete da razmišljate, imate srčani udar, prilično ste sigurni da se ubjeđujete da ga imate", rekao je Dornan.

Kada je stigao u lokalni medicinski centar, medicinska sestra je otkrila da mu je otkucaj srca 120 otkucaja u minuti.

On je rekao da su mu utrnuli lijeva ruka i noga, kao i desna noga.

Na kraju se ispostavilo da na golf terenima na jugu Portugala postoje gusjenice koje ubijaju pse i izazivaju srčane udare kod muškaraca u 40-im godinama.

Dornan je poznat po filmovima Turista, Trilogiji "50 nijansi sive", "Pad".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana