Džej Lo se pokajala zbog Turkmenistana

Agencije
Džej Lo se pokajala zbog Turkmenistana

Američka glumica i pjevačica Dženifer Lopez otpjevala je "Srećan rođendan" predsjedniku Turkmenistana Gurbanguliju Berdimuhamedovu, da bi njen portparol potom izjavio da Lopezova ne bi uopšte nastupila da je znala za kršenje ljudskih prava u toj zemlji, javile su agencije.

Lopezova je u subotu uveče nastupila u Turkmenistanu, a u saopštenju je njen portparol naveo da je cijeli događaj organizovala Kineska nacionalna naftna kompanija i da to nije bio politički događaj.

Koncertu je prisustvovao Berdimuhamedov, koga su organizacije za zaštitu ljudskih prava često kritikovale, dok "Hjuman rajts voč" opisuje Turkmenistan kao "jednu od najrepresivnijih zemalja na svijetu".

Portparol Lopezove rekao je da pjevačica ne bi nastupila da je znala o kršenju ljudskih prava.

- Rođendanska serenada bila je zahtjev kineske korporacije u posljednjem trenutku, koji je pjevačica bila voljna da prihvati - dodaje se u saopštenju tima Lopezove.

Lopezova je najnovija u nizu poznatih koji su bili na udaru kritika zbog nastupa u zem          ljama ili pred liderima koji krše ljudska prava.

Oskarovka Hilari Svonk se 2011. izvinila što je prisustvovala rođendanskoj žurci čečenskog lidera Ramzana Kadirova, koga optužuju za mučenja i ubistva.

Muzičari Bijonse, Neli Furtado, Fifti Sent, Maraja Keri i Ašer dobili su pozamašne sume novca za nastup na žurkama svrgnutog i ubijenog libijskog lidera Moamara Gadafija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana