Državni posao: Jedan poziv mijenja sve

Milijana Latinović
Državni posao: Jedan poziv mijenja sve

Najpoznatiji arhivatori Dragan Torbica, Đorđe Čvarkov i Boškić oduševili su banjalučku publiku predstavom "Državni posao" koju su u četvrtak uveče izveli u dvorani "Obilićevo" u Banjaluci.

Sala je bila ispunjena do posljednjeg mjesta, a publika je gromoglasnim aplauzom nagradila prepoznatljive skečeve iz istoimene serije.

Dobro poznata trojka razgovorima na humorističan i pomalo satiričan način donosi svakodnevne životne teme. Publika je imala priliku da čuje kako se dobro živjelo u Jugoslaviji i kako se danas samo jednim telefonskim pozivom dobija "državni posao".

- Ovo je bilo baš posebno veče. Imali smo tremu, jer su bila velika i očekivanja od predstavljanja u Banjaluci. Sudeći po reakcijama publike, mislim da smo ih ispunili. Ljudi su se smejali, a i mi smo se dobro provodili - kazali su arhivatori nepostojeće državne firme.

Najmlađi među njima Boškić, koji je konačno pred banjalučkom publikom položio državni ispit i postao "inicirani arhivator", rekao je da nigdje do sada nisu dobili aplauz kao u Banjaluci.

- Znači nam mnogo to što publika ovde razume naš humor, potpuno zdravo shvata te odnose i celu tu priču sa starosedeocima i "dođošima"- rekao je Boškić.

Publiku je posebno oduševio Nikola Škorić koji tumači lik Krajišnika Dragana Torbice.

- Ovo je druga predstava koju radimo i zaista smo prezadovoljni reakcijama publike - rekao je Škorić.

Iako su na samom početku najavili druženje od sat i po, predstava je trajala pola sata duže, a posjetioci su uživali u najboljim skečevima iz istoimene serije.

"Državni posao" se snima i emituje od 2012. godine. Autori su Dimitrije Banjac, Nikola Škorić i Dejan Ćirjaković, ujedno i glavni akteri serijala i predstave.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana