Države bivše Jugoslavije na dnu kladionice za Evroviziju, sve oči uprte u Konstraktu

B92
Foto: printskrin

Stanje na evrovizijskim kladionicama 33 dana pred početak Evrovizije u Italiji nije najsjajnije za zemlje bivše Jugoslavije, jer se skoro sve nalaze na dnu liste.

Ove godine u Torino idu Srbija, Hrvatska, Slovenija, Sjeverna Makedonija i Crna Gora. Od 40 zemalja koje se ove godine takmiče na Evroviziji, Hrvatska je trenutno na 33. mjestu kladionica, te joj kladioničari daju manje od 1 odsto šanse za pobjedu.

Na 35. mjestu kladionica je Crna Gora, Sjeverna Makedonija je na 38., a Slovenija na neslavnom 39. mjestu. Prema ovim predviđanjima, nijedna od ovih zemalja nema nikakvu šansu za pobjedu.  Od bivših republika izdvojila se jedino Srbija, koja je trenutno 15. na kladionicama s jakim šansama za ulazak u finale. Konstrakta i pesma „ In corpore sano “ osvojila je naša srca i srca ljudi širom Evrope i svijeta.

 

Crnu Goru ove godine predstavlja Vladana s pjesmom " Breathe ", dok Sjevernu Makedoniju predstavlja Andrea i pjesma " Circles ". Sloveniju predstavlja sastav LPS i pesma "Disko", a Hrvatsku Mia Dimšić sa " Guilty pleasure ".

Da li Konstrakta može da izdrži pritisak?

Hrvatska, Crna Gora i Sjeverna Makedonija izvodiće svoje numere na engleskom jeziku, dok Srbija i Slovenija pjevaju na maternjem jeziku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana