Dr Nele Karajlić i Rekreativo iz Česme na putu do Lige šampiona

Dejan Vujanić
Dr Nele Karajlić i Rekreativo iz Česme na putu do Lige šampiona

Mnogo mi je drago da imamo ovoliki broj navijača koje smo vidjeli napolju i ideja da se radi na obnavljanju bifea na stadionu je najbolja u koju možemo da uložimo pare. Malo, pomalo doći će Liga šampiona.

Ovo je rekao počasni predsjednik Fudbalskog kluba "Rekreativo" iz Česme Dr Nele Karajlić prilikom otkrivanja table sa novim imenom stadiona - "Dr Nele Karajlić".

- Prije neki dan je u Emirovom etno-selu na Mećavniku otvoreno obdanište koje se zove "Dr Nele Karajlić", danas stadion. Bojim se da postajem previše popularan za ove aktuelne političare. Mogu me otjerati. Kad zaključim, jedino su po Titu i meni za života nazvane određene institucije. Hvala Bogu da su moje ime ponijeli obdanište i stadion, ono što ja najviše volim: djecu i fudbal - rekao je Nele.

Kad je "Rekreativo" osnivan motiv nisu bili sportski rezultati, već druženje.

- Prepoznali smo se u onim stihovima "igramo za raju i zanemarujemo taktiku", tako da je spontano došlo do naziva stadiona "Dr Nele Karajlić", koji se već koristi duže vrijeme, a od sada i zvanično - rekli su čelnici FK "Rekreativo" koji je osnovan prije nekoliko mjeseci od bivših igrača nekadašnjeg "Sinđelića".

Počasni predsjednik Dr Nele bio je oduševljen ovom inicijativom.

- Mnogo sam uzbuđen. Kada samo čuo da treba da se zove stadion po mom imenu, a da se fudbalski klub zove "Rekreativo", htio sam da umrem od šege - rekao je Nele uz smijeh i dodao da je očito da se ovdje radi o jednoj vrsti ozbiljne konceptualne umjetnosti i da su igrači više umjetnici nego sportisti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana