Domaće zvijezde koje su preminule zbog narkotika: Umri mlad i budi lijep leš

ekspres.rs
Domaće zvijezde koje su preminule zbog narkotika: Umri mlad i budi lijep leš

"Umri mlad i budi lijep leš" je čuveni buntovnički slogan koji je nastao polovinom 20. vijeka. Neke od domaćih zvijezdi, živeći burnim životom, potrudile su se da ga pretoče u stvarnost. Nakon toga, otišle su u legendu.

O problemima koje imaju javne ličnosti sa narkoticima se samo šaputalo, tako da su poslije mnogih izenenadnih smrti po pravilu uslijedili šok i zaprepašćenje rodbine, poznanika i kompletne javnosti.

Mnoge javne ličnosti koje su nas prerano napustile imale su probleme i sa drugim bolestima, pa je smrt nastupila od komplikacija prouzrokovanih veoma teškog stanja u kome su se nalazili.

Posljednja u velikom nizu poznatih ličnosti u Srbiji koje su umrle od posljedica konzumiranja narkotika je glumica Sonja Savić. Ona je preminula 2008. godine, u 47. godini od prekomjerne doze narkotika. Komšije, nekada jedne od najtalentovanijih srpskih glumica, tvrdili su da u njenom stanu nije bilo namještaja, spavala je na dušeku na podu, a svuda okolo bili su razbacani upotrebljeni špricevi. Njena majka je opvrgla ove tvrdenje i izjavila je da o ovakvoj vijesti i nagađanjima su je obavijestili novinari.

Rok heroina, svestrana muzičarka, svojevremeno članica Beogradske filharmonije, Margita Stefanović, umrla je u 43. godini, u veoma teškim uslovima. Iako je bila jedna od najpopularnijih rok muzičarki, umrla je u najgoroj bijedi, kao stanar Doma za nezbrinuta lica na Voždovcu.

Dušan Pekić Pinki, poznat po ulozi u kultnom filmu "Rane" preminuo je u snu 2000. godine dok je bio na odsluženju vojnog roka. Iako je htio da upiše Akademiju i postane glumac, uloga u legendarnom filmu Srđana Dragojevića mu je ostala jedina.

Ipe Ivandić, bubnjar "Bijelog dugmeta" hapšen je zbog posjedovanja droge, a umro je pod misterioznim okonostima - bacivši se sa šestog sprata beogradskog hotela Metropol 13. januara 1994. godine.

Rođa Raičević, pjevač narodne muzike, 2001. godine je pronađen mrtav u jednom beogradskom stanu. Njegova smrt je bila veliki šok za mnoge njegove kolege. Ljekari su konstatovali - predoziranje kokainom, što je pokazalo da na narkotike, koji su se uglavnom vezivali za rokere, nisu imuni ni narodnjaci.

Dino Dvornik, kralj "fanka" umro je u 44. godini 2007. godine. Toksikološki nalaz pokazao je da je umro od kombinacije tableta za smirenje, protiv bolova i antidepresiva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana