Dodjela Emija sa glamurom i bez skandala

Glas Srpske
Dodjela Emija sa glamurom i bez skandala

Dodjela nagrada "Emi", koje mnogi zovu televizijski oskari, održana je u "Nokia teatru" u Los Anđelesu, a najviše pozlaćenih statueta osvojili su "Momci s Medisona". Dodjela je protekla uz puno blještavila i glamura, predivnih večernjih toaleta i bez ijednog skandala. Najgledanije i najkvalitetnije serije našle su se u desetak kategorija na 61. dodjeli.

U kategoriji najbolje humorističke serije najviše glasova dobila je serija "Televizijska posla", a glavni glumac iz serije Alek Boldvin osvojio je "Emi" za najboljeg glumca.

Toni Kolet, koja je glumila domaćicu u "Tarinom svijetu" proglašena je za najbolju glumicom u humorističkoj seriji, dok je Glen Klouz osvojila "Emija" u kategoriji dramske serije za ulogu u "Damages". Sedmu godinu za redom "The Amazing Race" dobio je nagradu u kategoriji najboljeg takmičarskog rijaliti šoua. Najbolji dramski glumac je Brajan Krenston ("Breaking bad"), a najbolje sporedne uloge imaju Majkl Emerson ("Lost") i Džon Krajer ("Two and a half man"), odnosno Čeri Džons ("24") i Kristin Čenovet ("Pushing daisies").
Za najbolje specijalne goste u serijama su Majkl Džej Foks (drama "Spasi me") i pjevač Džastin Timberlejk (komični šou "Subotom uveče uživo").
Za najspektakularniji specijalni program u protekloj godini proglašeno je, očekivano, otvaranje Olimpijskih igara u Pekingu.

Na svečanoj dodjeli pojavile su se brojne televizijske zvijezde, ali i neki pjevači, manekenke i starlete. Veliko oduševljenje izazvala je Hajdi Klum koja se uprkos visokoj trudnoći pojavila sa suprugom Sealom na crvenom tepihu. Pored Hajdi, još jedna trudnica, Kortni Kardašian došla je u društvu sestre Kim. Među zvijezdama na dodjeli "Emija" bila je i poznata glumica Dru Barimor. 


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana