Dodijeljene nagrade Emi: Kejt Vinslet najbolja glumica

Glas Srpske
Dodijeljene nagrade Emi: Kejt Vinslet najbolja glumica

Televizijske serije "Momci s Madisona" i "Moderna porodica" ponovo su osvojili "emije" u svojim kategorijama na 63. dodjeli tih američkih televizijskih nagrada u nedjelju u Los Anđelesu. "Momcima s Madisona" ovo je četvrta uzastopna pobjeda u kategoriji najbolje dramske serije, a "Modernoj porodici" drugi trijumf u kategoriji najbolje humorističke serije.

Najboljom glavnom glumicom u dramskoj seriji proglašena je Džulijana Margiliz (Dobra žena), a glumcem Kajl Čendler iz serije "Friday Night Lights". Iste nagrade u kategoriji humorističkih serija dobili su Melisa Mekarti za seriju "Majk i Moli" i Džim Parsons iz "Teorije velikog praska", kojem je to druga nagrada zaredom.

Margo Mardindejl bila je vidno uzbuđena kada je, prvi put, dobila "Emija" za sporednu ulogu u drami "Opravdano", dok je u muškoj kategoriji, takođe novajlija, Piter Dinklidž dobio nagradu za svoju ulogu u "Igri prestola".

Nagrada za najbolju režiju otišla je u ruke Martina Skorsezea za "Carstvo poroka". Najboljim televizijskim filmom ili mini-serijom proglašena je britanska "Downtown Abbey", a najboljom glumicom u toj kategoriji Kejt Vinslet za ulogu u "Mildred Pirs". Najbolji glumac u istoj kategoriji je Beri Peper za mini-seriju "Kenedijevi".

Najviše nagrada među televizijskim mrežama osvojila je televizija HBO (19 "emija"), a slijede je PBS sa 14 i CBS sa 11. Devet "emija" osvojio je Foks, osam ABC, a šest NBC. Najveću pažnju među najavljivačima izazvao je nasmijani i dobro raspoloženi Čarli Šin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana