Dodijeljene “Emi” nagrade u Los Anđelesu: “Igra prestola” na pobjedničkom postolju

Agencije
Dodijeljene “Emi” nagrade u Los Anđelesu: “Igra prestola” na pobjedničkom postolju

Popularna serija “Igra prestola”, sa rekordne 32 nominacije, osvojila je nagradu “Emi” za najbolju dramsku seriju, na svečanom uručenju ovih priznanja u Los Anđelesu.

Na 71. dodjeli televizijskih nagrada “Emi” humoristička serija “Fleabag” je proglašena najboljom u kategoriji komedije. Serija je dobila nagradu za najbolju glumicu (Fibi Voler-Bridž) i najbolji scenario. Nagrade koje je pokupila su bile pravo iznenađenje što se ovogodišnje dodjele tiče.

Najbolji glumac u kategoriji dramske serije je Bili Porter za ulogu u seriji “Pose”. Najbolja glumica u toj kategoriji je Džodi Komer za ulogu u “Killing Eve”.
Nagradu za najbolju mini-seriju je dobio “Černobilj”. Ovaj “HBO” hit odnio je i nagradu za najbolji scenario za mini-seriju ili film, dok je režiser “Černobilja” Johan Renk dobio nagradu za režiju u toj kategoriji.

“Emi” za najbolji televizijski film dobilo ostvarenje “Black Mirror: Bandersnatch”.

Priznanje za najbolju režiju dramske serije otišlo je u ruke Džejsona Bejtmena, tvorca serije “Ozark”.

Što se ostalih nagrada za “Igru prestola” tiče, glumac Piter Dinklidž dobio je priznanje u kategoriji za najbolju sporednu mušku ulogu u dramskoj seriji, u kojoj je ova serija imala još dvije nominacije, a serija je osvojila i nekoliko priznanja u ostalim kategorijama.

Najbolja glumica u istoj kategoriji je mlada glumačka nada Džulija Garner iz serije “Ozark”. Najbolja glumica u mini-seriji je Mišel Vilijams, dok je Džarel Džerom ostavio najjači utisak na žiri svojom ulogom u seriji “Kada nas vide”, o petoro tinejdžera iz Harlema čiji se život pretvori u pakao kada ih lažno optuže za brutalni zločin. 

Za sporedne uloge u komedijama “Emi” su dobili Aleks Borstajn i Toni Šalhob, obojica za seriju “ Čudesna gospođa Mejzel”. U ovoj komediji pojavili su se i glumci Luk Kirbi, te Džejn Linč, koji su dobili nagrade za najbolje gostujuće glumce u serijama punim humora. 

Za najbolji rijaliti program proglašena je serija “Queer Eye”.

“Igra prestola” već nekoliko godina zaredom bila je na tronu i proglašena je najboljom dramskom serijom, osvojivši nagradu “Emi” u toj kategoriji.
Nagrade “Emi” se dodjeljuju za najbolja televizijska ostvarenja i smatraju se ekvivalentom prestižnog “Oskara".

 

Nagrade u brojkama

    “Igra prestola”: 12

    “Černobilj”: 10

    “Čudesna gospođa Mejzel”: 8

    “Free Solo”: 7

    “Fleabag”: 6

    “Ljubav, smrt i roboti”: 5

    “Saturday Night Live”: 5

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana