Dlakava blogerka neće da se brije

Agencije
Dlakava blogerka neće da se brije

Paloma Goni iz Španije šokirala je svijet kad se pobunila protiv depilacije i rješila da se slika obrasla dlakama, tvrdeći da je i takva seksi.

Statistika je pokazala kako veliki procenat muškaraca, ali i žena smatra da žene ne smiju da imaju dlačice na tijelu i da je depilacija njihova obaveza.

Protiv ovakve društvene norme pobunila se Špankinja Paloma Goni te je odlučila stati na kraj iskrivljenim idealima ljepote tako što je iz svog života u potpunosti isključila depilaciju, pa je na svom blogu pod nazivom "Ja se ne brijem" objavila fotografije "prirodne sebe".

Vijest o "dlakavoj" blogerki odjeknula je cjelim svijetom, a obična djevojka je postala glavna tema rasprave u koju su se uključile brojne zemlje. Paloma je tako online gostovala na američkom portalu ‘Hufferpost Live’ gdje je otkrila svoje razloge ove, za mnoge, drastične i neobične odluke.

- Depilacija je bolna, oduzima mi puno vremena i nije mi jasno zašto je to postala obaveza svake žene. Prava istina je da žene imaju dlake i oduvijek su ih imale. Ako žena ne uklanja dlačice odmah se smatra da ne brine o svojoj higijeni, nije seksi i nije prava žena dok kod muškaraca to nije tako – izjavila je mlada novinarka.

No da ona nije prva žena koja se nije sramila pokazati prirodno tijelo dokazuju fotografije jedne od najljepših žena svijeta Sophije Loren. Prije gotovo 50 godina atraktivna glumica je pozirala u kupaćem kostimu ponosno ističući neobrijane pazuhe i pritom je još uvijek izgledala ženstveno i seksi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana