Đoković će postati počasni Budvanin

Agencije
Đoković će postati počasni Budvanin

Budva - Budvanska vlast i opozicija prvi put u proteklih godinu bili su jednoglasni - osnovali su komisiju za sprovođenje postupka proglašenja najboljeg srpskog tenisera Novaka Đokovića počasnim građaninom.

Inicijativu da broj jedan svjetskog tenisa postane počasni građanin Budve pokrenuli su iz Socijalističke narodne partije (SNP) krajem jula, nakon što se Đoković vjenčao na Svetom Stefanu. U euforiji oko svadbe vijeka, koja je medijski potresala kompletan region, ideja je naišla na odobrenje i gradskih vlasti.

Za predsjednika komisije imenovan je šef odborničkog kluba SNP-a Mijomir Pejović, koji je i inicirao prijedlog, a članovi su Marko Vuković iz Demokratske partije socijalista (DPS) i Đorđije Vujović, funkcioner Demokratskog fronta (DF).

Vujović je na vjenčanju Đokovića bio i svjedok, jer je praksa opštine Budva da osim matičara ispred gradske uprave prisustvuje i jedan odbornik.

- Priznat je u cijelom svijetu i kao ličnost koja širi ljubav među ljudima, podstiče solidarnost i izuzetno doprinosi razvoju svijesti za unapređenje vrijednosti demokratskog društva - navodi se u obrazloženju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana