Depardje u Bečićima, večeras sa Đukanovićem

Agencije
Depardje u Bečićima, večeras sa Đukanovićem

Pariz - Francuski glumac Žerard Depardje, od skora ruski državljanin boravi od danas u Crnoj Gori, javljaju crnogorski mediji.

Depardje danas nije došao na suđenje u Parizu.

Depradje je u Francuskoj optužen da je vozio u pijanom stanju, a policijski izvori u Parizu su rekli da je glumac otišao u Crnu Goru.

Depardje bi, prema tim izvorima, trebalo da u ranim popodnevnim satima privatnim helikopterom dođe do hotela Splendid u Bečićima gde će se zadržati kratko vrijeme.

Crnogorski portal Alanitika piše da će Depardje biti smješten u Bečićima i da će mu domaćin biti ministar kulture Crne Gore Branislav Mićunović, da će se tokom večeri susresti i sa crnogorskim zvaničnicima, među kojima će biti i premijer Milo Đukanović. 

Glumac je ranije rekao da u Crnoj Gori ima prijatelje i poslove, a Crnu Goru je pored Belgije i Rusije pominjao kao zemlju čije državljanstvo može da dobije. 

Depardije je prošle nedjelje dobio rusko državljanstvo, a od nedavno živi u Nešinu, belgijskom mjestu nedaleko do granice sa Francuskom kako bi izbjegao plaćanje poreza u svojoj zemlji. 

Depardje je inače danas trebalo da se pojavi u sudu u Parizu.

On je ranije priznao da je vozio svoj skuter pod dejstvom alkohola i danas bi dobio nižu novčanu kaznu i nekoliko kaznenih poena, da se pojavio pred sudom.

Ovako, zbog nepojavljivanja sada bi mogao da bude izveden pred krivični sud i dobije novčanu kaznu od 4.500 evra i eventualno zatvorsku kaznu do dvije godine. 

Zvijezda filmova “Sirano de Beržerak” i “Asteriks i Obeliks” uhapšen je na kratko u Parizu u novembru pošto je pijan pao sa skutera. 

Depardje je juče bio na dodjeli Zlatne lopte u Švajcarskoj poslije vikenda u Rusiji. 

Depardjeovo rusko državljanstvo posljednji je udarac u javnom sukobu glumca i francuske Vlade zbog visokih poreza za bogate. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana