Denzel Vošington:Majka me je spasila od droge i kriminala

Agencije
Denzel Vošington:Majka me je spasila od droge i kriminala

Los Anđeles - Pedesetosmogodišnji glumac je odrastao u njujorškom Bronksu i kaže da mu je mama Lenis mnogo pomogla da ne završi u zatvoru kao njegovi tadašnji prijatelji. Majka ga je vaspitala na pravi način, spasivši ga od droge i kriminala.

U razgovoru za novine "The Sun" Denzel Vošington je rekao: "Odrastao sam u Bronksu i družio se s pogrešnim društvom – tri momka sa kojima sam provodio vrijeme u kraju su završila u zatvoru, a jedan je umro od droge".

- Nisam išao u školu i vrijeme sam provodio na ulici. Učiteljica iz škole je rekla mojoj majci: ‘On je pametno dijete - vodite ga odavde", rekao je Denzel.

- Majka je imala uvid s kim se družim i znala je kuda to vodi. Ne znam šta bi bilo sa mnom da nije bilo moje majke. Ne znam – ali sigurno ne bih živio ovakav život kakav imam.

Denzel je srećan što je zahvaljujući majci i učiteljicinom savijetu, nastavio da se školuje i išao na fakultet, a kasnije završio i glumu. Školovanje je bilo temelj za uspješnu holivudsku karijeru, koja mu je donijela čak dva Oskara.

Denzel je još rekao: "Želio sam da nastavim da se školujem, jer sam shvatio koliko je to važno. Išao sam na fakultet i Akademiju za glumu. Već sam imao skoro trideset godina kada sam počeo da se bavim glumom. To je bilo nešto u čemu sam uživao, ali je bilo teško zaraditi od toga za život. To je ono što donosi bavljenje glumom. Da bi bio glumac sve što je potrebno je da kažeš: "Ja sam glumac". To je možda najtužnija stvar kada je riječ o glumi. Zato ima tako mnogo bijesnih, frustriranih ljudi koji šetaju Holivudom bez ikakve obuke i bez posla".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana