Dejli mejl plaća Melaniji Tramp zbog optužbi za poslovnu pratnju

Agencije
Dejli mejl plaća Melaniji Tramp zbog optužbi za poslovnu pratnju

Američka prva dama Melanija Tramp prihvatila je izvinjenje i obeštećenje od izdavača britanskog dnevnika Dejli mejl, koji je iznosio neprovjerene glasine o njoj iz vremena dok se bavila modelingom.

Trampova je tužila Dejli mejl (Daily Mail) u Velikoj Britaniji i Mejl onlajn (Mail Online) u SAD zbog članka iz avgusta 2016. godine. Njen advokat je, u odbrani, izjavio da je taj tekst ugrozio njenu poslovnu sposobnost i sklapanje novih poslova, zasnovano na njenom statusu "uspješne poslovne žene".

Britanski dnevnik je, u pomenutom članku, objavio da je Melanija Tramp ranije pružala usluge poslovne pratnje, ali je kasnije povukao taj članak.

Dvije strane su, u zajedničkoj izjavi, saopštile da je pisanje Mejla bilo zasnovano na netačnima izjavama da je Trampova "pružala usluge koje su bile više od običnog modelinga" i dogovorile se o namirenju troškova štete čiji iznos nije naveden.

Trampova je tužbu podnijela u februaru, tražeći odšetu od 150 miliona dolara. Neimenovani izvor agencije Rojters je saopštio da je vrijednost obeštećenja niža od tri miliona dolara, uključujući sudske troškove.

Dogovor podrazumeva i objavljivanje izvinjenja u kome će pisati "Prihvatamo da su optužbe na račun gospođe Tramp nisu bile tačne, zbog čega ih povlačimo".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana