Danas je drugi dan svadbe kakvu svijet ne pamti: Na vjenčanju sina najbogatijeg Indijca među gostima Bler, Džonson, Bekam...

Tanjug
Foto: Agencije

MUMBAJ- U Mumbaju su se danas vjenčali najmlađi sin najbogatijeg čovjeka u Indiji Mukeša Ambanija, Ananta (29) i njegova izabranica Radika Merčant (29), a njihovo venčanje su mnogi ocijenili kao "vjenčanje godine".

Četvorodnevna svadbena proslava počela je u petak tradicionalnom hinduističkom ceremonijom i završiće se u ponedjeljak, prenosi AP.

Na listi gostiju su bivši britanski premijeri Toni Bler i Boris Džonson, muzičke zvijezde Adel, Lana Del Rej, Drejkm, kao i fudbalska zvijezda Dejvid Bekam, prenijeli su mediji, ali porodica Ambani još nije potvrdila spisak gostiju.

U Mumbaju će do ponedjeljka biti izmijenjen saobraćaj u dijelu grada gdje se  organizuje proslava vjenčanja, zbog dolaska velikog broja gostiju.

Izmjene u saobraćaju izazvale su gnjev među građanima koji su već suočeni sa velikim gužvama u Mumbaju, a luksuz i raskoš naveo je mnoge da postave pitanja o rastućoj nejednakosti u Indiji, gdje je jaz između bogatih i siromašnih sve veći, navodi AP.

Svadbene svečanosti počele su još u martu, kada je porodica mladenaca priredila trodnevnu zabavu na kojoj je bilo 1.200 gostiju, uključujući bivše svjetske lidere, biznismene i bolivudske zvijezde, a na zabavi je nastupala Rijana.

Porodica je potom u maju povela goste na trodnevno krstarenje od Italije do Francuske, na kojima su pjevali Kejti Peri i Pitbul.

Mukeš Ambani je deveti najbogatiji čovjek na svijetu, sa bogatstvom od 116 milijardi dolara, podaci su koje je objavio Forbs.

Mlada, Radika Merčant ćerka je farmaceutskog biznismena Virena Merčanta i direktorka je marketinga njegove kompanije "Enkor heltker" (Encore Healthcare).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana