Dan zaljubljenih uz Crvenu Jabuku

Sanja Jokić
Dan zaljubljenih uz Crvenu Jabuku

Drago mi je što ćemo Dan zaljubljenih provesti sa Banjalučanima i svima onima koji nam se 14. februara pridruže na koncertu, a to veče prepustićemo emocijama da diktiraju tempo i repertoar.

Rekao je ovo juče frontmen legendarnog sarajevskog pop rok sastava "Crvena jabuka" Dražen Žerić Žera na konferenciji za novinare u Banjaluci.

- Banjaluka me podsjeća na lijepe dane i uspomene, a jedna od njih je i koncert koji sam 1986. godine održao ispred RK "Boska". Generacije koje su živjele i svirale osamdesetih bile su svjedoci bezbrižnijeg vremena u kojem je radilo mnogo kvalitetnih bendova - kazao je Žera.

Govoreći o današnjoj muzici rekao je da se više ne zna šta je to što je kvalitetno i muzički vrijedno, jer za nekoga je dobro i ono "udara u glavu ko šampanjac".

Poslije 26 godina bavljenja muzikom, kako je kazao, nije se umorio. Kaže da uvijek postoji pokretač i razlog koji ga "tjera" da snimi novi album i napravi dobar koncert.

- Kad budem osjetio da mi se sve to ne da prestaću da se bavim ovim poslom. Naša muzika ne umara ljude, naše pjesme su tu da olakšaju tugu, a jedino što se promijenilo u odnosu na prošla vremena su bolji tehnički uslovi za stvaranje vrhunskog zvuka. Kada sam se formirao kao muzičar nije bilo lako snimiti CD ili ploču, a kamoli staviti plakat. Tek poslije tri snimljene ploče mogli smo organizovati nastup, a danas je sve drugačije - istakao je on.

Kritike na račun njegovog imidža ga ne dotiču i kaže da voli kad ga kritikuju jer znači da vrijedi.

- Ti mali majmunčići koji kritikuju nečiji izgled su za liječenje, a ovo je super vrijeme u kome su se našli jer od toga mogu da žive i nešto zarade - kategoričan je Žera.

Zoran Đurić, direktor "Queen estrade", koja je organizator ovog muzičkog spektakla kazao je da ga raduje što je "Crvena jabuka" ostala dosljedna svom prepoznatljivom zvuku i romantičnim pjesmama uz koje su odrastale brojne generacije.

- Nisam mogao da napravim bolji izbor dovodeći "Crvenu jabuku" u Banjaluku koja će na najbolji način da proslavi praznik ljubavi - kazao je Đurić.

Generalni pokrovitelj spektakla je Balkan Investment banka, a direktor korporativnih komunikacija u ovoj banci Jagoda Matrak je rekla da će 13. februara, zajedno sa Žerom, posjetiti Dom "Rada Vranješević" kako bi obradovali mališane, dok će one malo starije voditi na koncert.

Ulaznice

Koncert "Crvene jabuke" biće održan 14. februara u Sportskoj dvorani "Borik" sa početkom u 20 časova, a ulaznice za koncert, po cijeni od deset maraka, moći će da se kupe već od danas na blagajni SD "Borik" i na Trgu Krajine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana